Nieuwe parking geopend achter Villa del Arte

Achter Villa del Arte is een nieuwe parking geopend. (FOTO MVW)
Redactie KW

Achter Villa del Arte is een nieuwe parking geopend die de parkeerdruk moet verlagen. De aanleg van de parking was omstreden omdat het ten koste gaat van de speelruimte van de academie. “Er is nu een speelruimte aan de voorzijde”, zegt schepen Sophie Delaere (Open Zulte).

De nieuwe parking ligt in de Centrumstraat en dat is volgens schepen van Openbare Werken Sophie Delaere (Open Zulte) niet toevallig. “Als we centrum horen dan denken we aan auto’s en… parkeerzones. Deze parking kwam er om twee redenen: we stellen al lang vast dat er bij piekmomenten te weinig plaats was voor voertuigen. Ook al was deze plaats niet publiek toegankelijk, toch stonden er af en toe wel wat wagens her en der geparkeerd. Met deze aanleg zorgen we voor zeventien goed aangeduide, afgeschermde plaatsen die vrij toegankelijk zijn en die de parkeerdruk in het centrum zullen opvangen. Al te vaak zagen we kinderen over de drukke Centrumstraat lopen richting muziekschool. Met de aanleg zorgen we voor de kinderen hun veiligheid. Straks komt er ook een geschilderde park-en-ridezone. Dit is voor ons een grote meerwaarde en zo vermijden we gevaarlijke oversteekmanoeuvres.”

“De veiligheid van kinderen staat centraal”

Protest

Nochtans kwam er ook protest. Twee leerlingen trokken naar de gemeenteraad om te protesteren tegen het opofferen van de groene speelruimte, maar de politici bleken onvermurwbaar. “We hebben ook respect gehad voor het groene karakter van de zone”, vindt Delaere. “De bomen vooraan zijn allemaal behouden en we hebben een afgebakende speelruimte voorzien. Achteraan moet de graszone nog aangelegd worden. Door het slechte weer kon dit nog niet uitgevoerd worden. Daar zal voor de kinderen terug plaats zijn om veilig en ongedwongen te spelen.” De aanleg van de parking heeft ruim 105.000 euro gekost. “Hierin zit niet alleen de parking maar ook de keurige afsluiting, de aanplanting en de aanleg van een infiltratiebekken voor het regenwater achteraan de zone. We zijn er vast van overtuigd van de meerwaarde voor Olsene.” (GR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier