Nieuwe ondergrond voor renbaan op Kuurnse hippodroom

Op de foto herkennen we burgemeester Francis Benoit, gedeputeerde van West-Vlaanderen Carl Vereecke, Pierre Dewaele van vzw De Schure, André Vandenheede, Tom Leece, Guy Vermeulen van de Kuurnse paardenrenbaan en schepen van Sport Jan Deprez aan de nieuwe recreatieve piste op de hippodroom. (Foto BRU) © BRU
Redactie KW

Op de hippodroom in Kuurne wordt een nieuwe rijbodem aangebracht. De hippodroom wordt met die aanpassing polyvalent gemaakt. Dat betekent dat er verschillende disciplines binnen de paardensport zullen kunnen plaatsvinden. De vernieuwde piste wordt op 17 december geopend.

De rijbodem telt een oppervlakte van 25 op 65 meter en voldoet aan de officiële normen om er paardrijdwedstrijden te organiseren. Denk maar aan dressuur, jumping, horseball en diverse andere disciplines in de paardensport. “Reeds geruime tijd was vzw De Schure, een manege gevestigd in de Kattestraat, op zoek naar extra terreinen voor haar leden”, legt André Vandenheede van de Kuurnse hippodroom uit.

“Bij de provincie West-Vlaanderen werd daarom een dossier ingediend om een subsidie te verkrijgen voor het polyvalent maken van de hippodroom. Dit resulteerde in een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen, de belangrijkste sponsor van dit dossier, de hippodroom en de gemeente Kuurne die ook haar steentje bijdraagt om ongeveer 80.000 euro samen te brengen.”

“In september van dit jaar werd dan het fiat bekomen van deze drie diensten om het project te ondersteunen en te realiseren. De hippodroom van Kuurne treedt hierbij op als coördinerend opdrachtgever.”

In een eerste aanloopperiode zal deze rijbodem voornamelijk gebruikt worden door vzw De Schure om er recreatieve paardrijdlessen en paardrijdkampen voor jongeren te organiseren. Daarnaast wordt ook uitgekeken om er eveneens andere activiteiten en wedstrijden gelinkt aan het paardrijden te organiseren.

De vernieuwde professionele piste zal op 17 december om 10.30 uur in gebruik worden genomen. Er zullen die dag demonstraties van diverse disciplines paardrijden plaatsvinden. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier