Nieuwe lichting jongeren op de planken bij Theater De Toverlantaarn uit Diksmuide

Een gezonde mix van nieuw talent en ervaren acteurs brengt vier voorstellingen van 'Goed geregeld!?!', een theaterkomedie voor jong en oud, waarmee regisseur Tom Durie terug zijn stempel drukt bij De Toverlantaarn. (foto KLD)
Redactie KW

Theater De Toverlantaarn presenteert met ‘Goed geregeld!?!’ een komedie pur sang voor jong en oud. Regisseur Tom Durie is met deze productie terug van (eigenlijk nooit) weggeweest bij het Diksmuidse theatergezelschap.

Nadat Seppe (Stani Vincke) weer eens zijn school op stelten heeft gezet, is voor zijn moeder (Sarah Pollet) de maat vol. Ze besluit hem naar de strenge eliteschool Sint-Victor te sturen, waar hij op internaat moet. Seppe heeft daar absoluut geen zin in en wil op uitwisselingsproject naar India. Samen met zijn zus Lotte (Lies Debucquoy) bedenkt hij een plan.

Lotte, die haar moeder wijsmaakt dat ze voor enkele maanden op stage moet, zal zich voordoen als haar broer en in zijn plaats naar Sint-Victor gaan. Zo kan Seppe toch naar India vertrekken. Haar vrienden Alex (Torino Silva Dias) en Femke (Sanne Decorte) zorgen voor een ziektebriefje waarin ze de directie laten weten dat Lotte een spierziekte heeft. Ook haar vriendje Arthur (Jietse Van Acker) krijgt dit verhaal te horen.

Lotte heeft in Sint-Victor de grootste moeite zich als jongen te gedragen. Wanneer ze ook nog halsoverkop verliefd wordt op haar knappe kamergenoot Mathijs (Jannes Packet) gaan de poppen aan het dansen. De overijverige internaatsverantwoordelijke Clemens (Pepijn Pollentier) en zijn hulpje Junior (Nathan Mackelbergh) zorgen bovendien voor de nodige misverstanden. Wanneer de echte Seppe vroeger dan verwacht opduikt, is de chaos compleet.

Voor jong en oud

De Toverlantaarn brengt voor de eerste keer een echte komedie die uitsluitend door jongeren gespeeld wordt. Ik heb Shakespeares Twelfth Night als uitgangspunt genomen bij het schrijven van deze productie. Misverstanden, persoonswissels, verkleedpartijen, chaotische toestanden en een spectaculaire ontknoping vormen de belangrijkste ingrediënten van dit hilarische verhaal.”

‘Goed geregeld!?!’ is een komedie pur sang. Echt iedereen kan van deze voorstelling genieten

“Traditioneel mikt De Toverlantaarn op kinderen, jongeren en jongvolwassenen, maar Goed geregeld!?! is een komedie pur sang. Echt iedereen zal van deze voorstelling kunnen genieten“, belooft regisseur Tom Durie.

Basiscursus

Voor deze productie heeft het theatergezelschap een nieuwe cast samengesteld. Begin november tekenden 18 jongeren in op een basiscursus acteren.

“De meeste van hen spelen straks al mee, zij het vaak in wat kleinere rollen. De hoofdrollen worden vertolkt door jongeren die intussen al enkele jaren ervaring hebben opgebouwd bij De Toverlantaarn.”

“Een gezonde mix dus van nieuw talent en ervaren acteurs. De basiscursus heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen en er staat opnieuw een delegatie jong geweld klaar om de Diksmuidse podia de komende jaren onveilig te maken”, aldus Tom Durie.

Opvoeringen

‘Goed geregeld!?!’ wordt opgevoerd op vrijdag 12, zaterdag 13, vrijdag 19 en zaterdag 20 april telkens om 20 uur in CC Kruispunt Diksmuide. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur en kunnen geboekt worden via www.detoverlantaarn.be.

(KL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier