Nieuwe lichting jonge 'keuningen' in Stavele

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 13:34

Het eerste weekend van januari plannen de Stavelse 'keuningen' om voor het zeventiende jaar op rij op ronde te gaan om liedjes te zingen en geld in te zamelen ten voordele van de plaatselijke gemeenschap. Ze doen dat vrijdagavond en zaterdag. Nieuw is dat de oude garde jonge opvolgers heeft gevonden en zo net voor de jaarwissel met een gerust hart op pensioen kon.

Zestien jaar trokken Herman Rombaut, Jean-Pierre Vandelanotte, Rik Desodt, Patrick Firey, Willem Lanszweert en Johan Dumortier het eerste weekend van januari van deur tot deur, een idee van volksmuziekliefhebber Herman Rombaut. Ze stapten de hele dorpskern af om liedjes te zingen en zo geld in te zamelen voor een goed doel. De eerste keer, op zaterdag 5 januari 2002, was de aankoop van kerstverlichting het goede doel. Verspreid over al die jaren werd nog meer kerstverlichting aangekocht, maar het bijeengezongen geld ging verder ook naar ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!