Nieuwe leiding bij UNIZO in Anzegem

Christophe Vandererven stopt als voorzitter Bij UNIZO in Anzegem. Zijn plaats wordt ingevuld door twee co-voorzitters: Marleen Van Eeckhout en Christophe Vantomme. © GF
Redactie KW

Een nieuwe fase breekt aan bij UNIZO Aktiv’O nu Christophe Vandererven zijn voorzitterschap neerlegt en lijstduwer wordt voor Samen Een. Zijn plaats wordt ingevuld door twee co-voorzitters: Marleen Van Eeckhout (zaakvoerster Bloemen Pioen) en Christophe Vantomme (zaakvoerder Broccoli). Beiden zijn al jarenlang bestuurslid en nemen samen de fakkel over van Christophe Vandererven. Hun eerste opdracht wordt het politieke debat van vier oktober, waar UNIZO Aktiv’O de lijsttrekkers uitnodigt in de Rembrandt voor een heus ondernemersdebat.

UNIZO streeft politieke neutraliteit na bij de voorzitters, vandaar dat Christophe Vandererven beslist heeft minstens tijdelijk zijn mandaat neer te leggen. UNIZO wenst hem heel veel succes en bedankt Christophe voor de voorbije jaren, hij blijft wel in het bestuur van Aktiv’O als bestuurslid.

Eerste voorzitter van UNIZO Aktiv’O

Christophe slaagde er als eerste voorzitter van UNIZO Aktiv’O in om de vereniging als dé ondernemersorganisatie van Anzegem uit te bouwen. Hij organiseerde met zijn ploeg talloze ondernemerscafés, bedrijfsbezoeken, infosessies en zetelde ook als UNIZO-vertegenwoordiger in de Raad voor Economische Dynamiek, Gecoro en de Gezins- en welzijnsraad in de gemeente Anzegem. Naast voorzitter van UNIZO Aktiv’O is Christophe ook lid van de UNIZO regioraad Zuid-West-Vlaanderen, een mandaat dat hij kan blijven behouden.

“Ik wil uitdrukkelijk het ganse bestuur van UNIZO Aktiv’O en de Anzegemse middenstanders voor het jarenlange vertrouwen bedanken. In de toekomst zal ik me nog meer voor alle Anzegemse ondernemers inzetten”, geen woorden maar daden aldus Christophe Vandererven.

Twee nieuwe voorzitters

Marleen Van Eeckhout runt samen met haar man Ronny bloemenzaak én webshop Pioen Bloemenateljee te Vichte. Zo komt ze dagelijks in contact met zelfstandigen en ondernemers die iets of iemand in de bloemetjes willen zetten. Wat UNIZO Aktiv’O betreft wil ze als ancien verantwoordelijkheid opnemen om het voortbestaan en de uitbouw van de vereniging te garanderen: “Dat dit een duobaan geworden is met Christophe Vantomme is een unicum. We zullen elkander aanvullen en ondersteunen, om zo in de toekomst een bloeiende organisatie te kunnen doorgeven aan de jonge generatie ondernemers”, aldus Marleen.

Christophe Vantomme is al bijna 30 jaar, samen met zijn echtgenote Sophie, de drijvende kracht achter Broccoli Ingooigem. Dagelijks zet hij zich in om steeds de beste groenten en fruit aan te bieden. “Het duovoorzitterschap met Marleen kan volgens mij alleen maar een succesverhaal worden, gezien we elkaar perfect aanvullen en gesteund worden door de sterke bestuursploeg”, aldus Christophe Vantomme.

300 ondernemers

UNIZO Aktiv’O verenigt in Anzegem ongeveer 300 ondernemers, mensen die op risico van eigen middelen een onderneming leiden, al dan niet met personeel in dienst. UNIZO Aktiv’O telt een 12-tal bestuursleden. Zij vergaderen maandelijks en bepalen op die vergadering standpunten, organiseren opleidingen of leggen bedrijfsbezoeken/netwerkevents vast. Elk jaar gaan in Anzegem ongeveer acht UNIZO-events door, zowel voor starters, groeiers, KMO’s als mensen die hun zaak willen overlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier