Nieuwe leden en champagne voor vijftigste verjaardag Gastronomie in de Rodenbachstreek

14/02/19 om 14:10 - Bijgewerkt om 10:21

Voor de traditionele persconferentie rond hun Lentekriebels 2019 trok een ruime delegatie van de deelnemende restaurants aan de Gastronomie in de Albrecht Rodenbachstreek begin deze week naar Fleury-la-Rivière, in het hartje van de vallei van de Marne. Om er met de eigen champagne Henri David-Heucq Brut te toasten op de 50ste verjaardag van de vereniging, op de vriendschap en de collegiale samenwerking onder de deelnemende zaken en op de toekomst van een initiatief dat nog steeds de wind in de zeilen blijkt te hebben.

Deze jaarlijkse promotieactie door en voor de gastronomische restaurants uit onze streek vond voor het eerst in 1969 plaats. Initiatiefnemer was toen Hugo Verwaetermeulen, de toenmalige secretaris van het Roeselaarse jaarbeurscomité. Hugo had tijdens de voorgaande jaren ter gelegenheid van de jaarbeurs nogal wat promoacties gevoerd ten voordele van de voedingshandel in het algemeen en Leon De Booseré, die toen het restaurant Orchidee uitbaatte, vroeg hem op een dag of hij iets in dezelfde zin voor de Roeselaarse restaurantuit...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!