Nieuwe ijspiste en winterkiosk in Poperinge

Christof Dejaegher en Florentien Lahoutte zijn blij met het programma van Winter in Poperinge. © TOGH
Redactie KW

Voor het zevende jaar op rij wordt de Grote Markt het decor van ‘Winter in Poperinge’, een gezellige kerstmarkt met tal van extra’s. Nieuw dit jaar zijn onder meer de winterkiosk en de attractie tubing slide.

Winter in Poperinge is een vaste waarde geworden. “We blijven zo veel mogelijk het succesrecept van de vorige edities behouden, met hier en daar enkele verbeteringen”, zegt centrummanager Florentien Lahoutte. “Opnieuw verwachten dat verenigingen een 15-tal standjes zullen openhouden. Omdat het bestek afliep hebben we een nieuwe leverancier van de ijspiste. De ijspiste zal volledig overdekt worden met een doorzichtige tent, zodat bij regenweer de wanden dicht kunnen en ouders hun schaatsende kinderen in de gaten kunnen blijven houden vanop de kerstmarkt.”

“Met de kiosk geven we groepen een centrale plaats op de kerstmarkt”

IJshockey

Er worden opnieuw twee jeugdinitiaties ijshockey voor jongeren tot 16 jaar georganiseerd in samenwerking met The Jets uit Gullegem. De initiaties vinden plaats op vrijdag 28 december en donderdag 3 januari, telkens van 9 tot 11 uur. “Vorig jaar waren de initiaties een klinkend succes”, zegt Florentien. “Alle uitrusting wordt voorzien. Op iedere initiatie is er plaats voor 15 tot 20 deelnemers. De kostprijs is 6 euro. Inschrijven vooraf is verplicht door te mailen naar lokale.economie@poperinge.be.”

Een andere nieuwigheid is de winterkiosk: “Naast de schaatspiste komt een kiosk waarop tal van artiesten hun opwachting zullen maken”, zegt Florentien. “Op deze manier geven we plaatselijke artiesten een podium en kunnen we groepen die optreden en de animatie verzorgen een centrale plaats op de kerstmarkt geven. Op het programma staat onder meer accordeonmuziek met Jana Ghelein, N2 Music met Mitch, de leerlingen van de Kunstacademie en Red Spot Avenue.”

Glijbaan

Naar jaarlijkse traditie worden er ook opnieuw attracties voorzien. “Dit jaar voorzien we niet één, maar twee attracties. Een tubing slide van 25 meter lang en 5 meter hoog en een nostalgische draaimolen. Voor 3 euro kan je twee keer met een band van de slide glijden of twee ritjes maken op de draaimolen.”

De eindejaarsactie van de Poperingse handelaars is er dit jaar ook weer bij. “Van 1 december tot en met 31 december kan je bij de handelaars sparen voor allerhande prijzen. Volle spaarkaarten kunnen gedeponeerd worden in de box bij Boekhandel Merlevede, Het Woonhuis of de dienst Toerisme.”

De kerstmarkt zelf gaat open op 14 december met een vuuroptreden. “Het openingsweekend betekent ook meteen shoppingweekend. Op zaterdag 15 december krijgen shoppers bij elke aankoop in één van de deelnemende handelszaken aan de eindejaarsactie één gratis ticket voor de attracties, zolang de voorraad strekt en enkel geldig tijdens het openingsweekend”, zegt Florentien. “Op zondag 16 december zetten de winkels in het centrum hun deuren open vanaf 14 uur. Er zullen kerstmannen rondlopen die snoep uitdelen in ruil voor de tekening die verspreid wordt via de post en via de Poperingse basisscholen. Tussen 14 en 17 uur is er ook heel wat straatanimatie.”

Animatie

“Ook de volgende weekends voorzien we heel wat animatie op de kerstmarkt. Zo organiseren we op zaterdagavond 22 december vanaf 19 uur een après-ski-avond met WRadio Live en de beruchte halveliterbekers van de Bier- en Hoppefeesten. Zondag 23 december staat in het teken van de Christmasrun. Op zaterdag 29 december organiseren we een Kids Club met grime, Ballonino, kinderdisco, een speelbus of de koetsen die een gratis ritje met je maken.”

Winter in Poperinge wordt opnieuw afgesloten met een gratis nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van Poperinge op zondag 6 januari. “Deze keer vindt de nieuwjaarsreceptie niet plaats ‘s avonds, maar wel ‘s middags tussen 11 en 13 uur”, besluit Florentien.

Burgemeester Christof Dejaegher kijkt er alvast naar uit. “Winter in Poperinge staat altijd garant voor gezelligheid en zorgt voor leven in de brouwerij in een periode waarin het al eens doods kan zijn”, aldus de burgemeester. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier