Nieuwe hype in Tiegem: Op jacht gaan naar leuke boeken

Sofie verstopt een boek achter de kerk van Tiegem. © XC
Redactie KW

Een nieuwe rage in boekenwereld, je laat een boek achter op een bepaalde plaats, zodat iemand anders het boek kan vinden en lezen. Ook in Tiegem doet men mee met de hype, onder andere Sofie Merlier gaat op jacht naar leuke boeken.

36.726, zoveel boekenjagers telt de gelijknamige groep op facebook.

Het principe is eenvoudig, je neemt een boek, je steekt er een briefje bij waarop staat dat iedereen het boek mag meenemen. Je wikkelt het boek in plastic zodat het niet stuk gaat van de regen en je laat het ergens achter.

“Door het jagen op boeken kom je soms heel aangename verrassingen tegen”

Filmpje op tv

“Ik had op televisie een filmpje gezien van het concept. En ik heb toen op het internet gezocht of er ook in Anzegem en omgeving boeken te jagen zijn.”, vertelt Sofie Merlier (29) uit Tiegem. Ook Sofie jaagt op boeken.

“Als je een boek weglegt of meeneemt moet je dat laten weten via de site of in de facebookgroep zo weet iedereen dat er een boek ligt of niet meer. Iedereen kan boeken jagen, er zijn boeken voor kinderen, volwassenen, tieners en zelfs kookboeken.

thriller

“Door het jagen op boeken kom je soms aangename verrassingen tegen.”

“Zo heb ik in Zwevegem eens een thriller gevonden ’13’, een boek dat ik anders nooit zou kopen of lenen. Maar ik heb het gelezen en het was écht goed.”, besluit Sofie.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier