Nieuwe hondenloopweide aan de Koude Keuken in Brugge

Schepen Openbaar Domein Philip Pierins en schepen van Leefmilieu en Dierenwelzijn Mieke Hoste bij de nieuwe hondenweide in Sint-Andries. (Foto WK)
Redactie KW

De nieuwe hondenloopweide op het domein de Koude Keuken is klaar en wordt donderdagvoormiddag officieel in gebruik genomen.

De hondenloopweide in de Koude Keuken werd gerealiseerd op het grasveld naast het kasteel, op een oppervlakte van zo’n 1.600 m². Ernaast komt er nog een gedenkplekje voor overleden huisdieren.

“Heel blij dat dit er gekomen is, ik maak hier elke dag mijn wandelingetje met Orka die nu met de andere honden zal kunnen kennismaken”, zegt Jean-Pierre Leyne uit de Albert Serreynstraat. Ook Myriam Hendryckx is blij met de loopweide. “Nu hoef ik met mijn labrador Floorjan niet meer dat hele eind naar Ryckevelde.”

Zoektocht naar tweede locatie

Volgens schepen van Dierenwelzijn Mieke Hoste (SP.A) en partijgenoot Philip Pierins reageren echter niet alle hondenbaasjes even enthousiast. “Er zijn er die de weide te klein vinden. Maar het was al zoeken naar een geschikte locatie voor een tweede hondenweide in Brugge, en veel groter konden we ze hier ook niet maken. De jeugdbeweging zit hier vlak naast en er is ook nog een schuttersgilde actief. Bovendien maken heel wat lopers en wandelaars van dit park gebruik.”

Groot genoeg of niet, ik ben al blij dat er íets is“, reageert Jean-Pierre Leyne en daar is Myriam Hendryckx het mee eens. “Dit is ideaal voor de mensen die langs deze kant van de stad wonen, en hier kan ik mijn hond gemakkelijker in het oog houden. Bij de loopweide in Ryckevelde ligt een vijver waardoor ik er mij met Floorjan nooit helemaal op mijn gemak voel.”

De plaatselijke flyball club K-otic Flyers kreeg het peterschap over de nieuwe hondenloopweide… Voorzitter Filip De Witte: “Ik vind de weide niet zo direct te klein maar had er eerlijk gezegd toch wel iets meer van verwacht op vlak van de inrichting. Dit is gewoon een omheining met een poortje in…” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier