Nieuwe fiets- en wandeldoorsteek in de Brugsestraat ter hoogte van ‘t JOC

Een aantal buurtbewoners met de bejaarde Omer Herpoel (84) op kop wandelen de nieuwe doorsteek in. Deze nieuwe link tussen het centrum en De Valkaart besparen hen alvast enkele honderden meter. © PH
Redactie KW

In het kader van een belangrijk fiets- en wandeltraject dat loopt van Woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Rustoordstraat tot aan Sport- en Cultuurcentrum De Valkaart is er een belangrijke schakel ingehuldigd door het gemeentebestuur. Er werd een nieuwe fiets- en wandeldoorsteek gemaakt van het JOC en Kind & Gezin in de Brugsestraat tot aan de achtergelegen Hendrik Consiencestraat.

Daarvoor moest een muur op de site verwijderd worden en om het ruime hoogteverschil met de achterliggende wijk te overbruggen werd een trap en een helling aangebracht. Er is ook een balustrade voorzien voor de veiligheid. Om de oversteek van de kant van De Wieke in de Brugsestraat naar ‘t JOC veilig te maken, werd een extra zebrapad aangelegd.

Het grootste deel van de werken werd uitgevoerd door de eigen medewerkers van de gemeente onder leiding van Dirk Geerolf. “In onze gemeente vinden we ‘verbinden’ heel belangrijk“, stelde de burgemeester in zijn woordje, “In dit geval mag je dat zelfs letterlijk nemen. Deze verbinding zal alvast veel extra comfort betekenen voor de mensen die van het WZC tot aan De Valkaart willen stappen of fietsen. En dat er ook aan de veiligheid is gedacht, is een extra troef.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier