Nieuwe club voor telegeleide racewagens oefent in basisschool in Rekkem

Redactie KW

Telegeleide racewagentjes scheurden afgelopen weekend rond in de turnzaal van vrije basisschool Ons Kasteeltje. Sinds kort organiseren de snelheidsduivels van de nieuwe club Yellow Racing V2.0 er maandelijks oefensessies op een 200 m² groot parcours.

Schijnbaar moeiteloos navigeren enkele ervaren piloten hun rc-wagentjes (‘radio controlled’, red.) pijlsnel en feilloos door de bochten van het technische parcours in de turnzaal van Ons Kasteeltje in Rekkem. Maar ook enkele kinderen laten zich niet onbetuigd en laten hun auto behoorlijk snelle rondjes draaien op het parcours.

Dit is dan ook een club voor jong en oud waar zowel gevorderden als beginners welkom zijn“, weet voorzitter Nick Verschelde. “Plezier en vriendschap komen hier op de eerste plaats en we helpen elkaar. Onze sessies dienen niet enkel om te trainen, maar ook om auto’s te bouwen, te herstellen, af te stellen en te onderhouden. Eigenlijk is onze club zowel een plaats voor ontspanning als een leerschool voor mechanica en techniek.”

Gepimpte auto’s

De telegeleide auto’s die hier rondracen worden niet kant en klaar gekocht, maar zijn bouwpakketten waarmee je al rap anderhalve dag zoet mee bent. “Elke piloot personaliseert en pimpt zijn eigen auto en spuit hem in de gewenste kleuren“, weet ondervoorzitter Björn Vanwijnsberghe. “Zelden of nooit zal je twee dezelfde auto’s zien rondrijden.”

De rc-wagentjes rijden in de turnzaal rondjes op een tapijten ondergrond, die speciaal voor de gelegenheid is aangebracht. “Het tapijt zorgt ervoor dat de wagentjes meer grip hebben. Ook proberen we telkens weer een origineel parcours te bouwen. De ene keer is dat een snel parcours, de andere keer zorgen we dan weer voor een vrij technisch parcours met scherpe bochten”, aldus Björn.

Transponder

Voorlopig beperkt Yellow Racing V2.0 zich tot ‘fun-racing’ en oefensessies, maar het bestuur hoopt om in de toekomst ook zelf eens een wedstrijd te organiseren. “Dan worden de wedstrijdauto’s uitgerust met een transponder die de rondetijden en het aantal afgelegde ronden registreert. In verschillende klassen worden dan kwalificaties en finales verreden“, legt penningmeester Bjorn Braekeveldt uit. “Onze volgende oefensessie vindt plaats op 8 december tussen 16 en 22 uur in basisschool ‘t Kasteeltje. Iedereen is er welkom en wie wil kan ook altijd een met een demo-wagen oefenen. Voor een namiddagje rijplezier betaal je 5 euro”, besluit hij. (Carlos Berghman)

Meer info over de oefensessies is te vinden op Yellow Racing V2.0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier