Nieuwe carnavalsgroep in Roeselare strijdt meteen mee voor titel van Regenboogprins

De Orde van de Caloriebommetjes. (Foto SM) © (Foto SM)
Redactie KW

In hun lokaal Cultcafé Agora in Beveren werd zondag de nieuwe carnavalsgroep Orde van de Caloriebommetjes voorgesteld. Onder leiding van voorzitter Steve Vangampelaere en secretaris Rudy Deblauwe wil de nieuwe groepering al meteen meestrijden voor de titel van Regenboogprins van België 2019.

“We waren vroeger lid van een andere carnavalsgroep, maar door een conflict was het verhaal daar ten einde”, zeggen voorzitter Steve Vangampelaere en secretaris Rudy Deblauwe.

Prinsen en prinsessen

“We bleven wel nog ieder weekend met een groot deel van die bende afspreken en zo is uiteindelijk het idee ontstaan om zelf een groepering te starten. Momenteel tellen we 26 leden, onder wie heel wat gewezen prinsen en prinsessen. We kennen dus het klappen van de zweep al.”

De Orde van de Caloriebommetjes, die herkenbaar is aan een rood hemd met zwarte das, heeft met Walter Mertens uit Roeselare alvast een kandidaat voor de verkiezing van Regenboogprins van België 2019 in de rangen.

“Voor die titel neemt hij het op tegen Jens Haccour uit Westrozebeke. Als Walter wint, mag hij een heel jaar pronken met zijn titel en kostuum op verschillende stoeten, bals… Het zou prachtig zijn, ook voor onze nieuwe carnavalsgroep. We bestaan nog niet lang, maar we willen wel al van ons laten horen. Ondertussen hebben we zelfs al onze eerste stoet gelopen, op de Madonna in Langemark-Poelkapelle. Het is onze bedoeling om een heel jaar door deel te nemen aan dergelijke activiteiten.”

Carnavalist worden

“Of je een carnavalist kan worden? Zeker en vast. De enige vereisten zijn dat je altijd goedgezind bent en familiair met mensen omgaat. Carnavalisten vormen één grote familie. Iedereen kent iedereen en probeert elkaar te steunen waar mogelijk. Of er dan geen concurrentie is? Uiteraard, maar op een gezonde manier. We proberen elkaar af te troeven op vlak van kostuums en shows.”

De Orde van de Caloriebommetjes is aangesloten bij de Roeselaarse en West-Vlaamse carnavalsraad, de West-Vlaamse carnavalfederatie en FEN-Vlaanderen. Op zaterdag 27 oktober is iedereen alvast van harte welkom op het eerste bal van deze nieuwe carnavalsgroep. Die vindt plaats in zaal Valentino in Izegem. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier