Nieuwbouwcomplex in Westrozebeke zowel voetbalkantine als buitenschoolse kinderopvang

© Foto JCR
Redactie KW

Het Stadense gemeentebestuur opende donderdagavond officieel een nieuwbouwcomplex op de site Tiendenberg in de deelgemeente Westrozebeke. Opmerkelijk: het complex herbergt naast de voetbalkantine van S.K. Westrozebeke ook de buitenschoolse kinderopvang.

“De eerste steen van het complex werd begin 2018 gelegd”, weet sportschepen Marie-Paule Vancoppenolle (N-VA). “Naast een nieuwe kantine voor voetbalclub S.K. Westrozebeke huisvest het complex ook de lokale buitenschoolse kinderopvang en een polyvalente ruimte. Die ruimte bevindt zich tussen het lokaal van de kinderopvang en het lokaal waar de voetbalkantine een onderkomen heeft. De ruimte kan gebruikt worden bij grote voetbalevenementen en bij allerlei activiteiten van de kinderopvang. Ze kan ook gehuurd worden. Ik ben er van overtuigd dat de polyvalente ruimte een meerwaarde voor Westrozebeke zal zijn”, meent burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld).

De gemeente investeerde 1,4 miljoen euro in het nieuwe complex. Dat werd ontworpen door het Brusselse URA Architecten. “De investering in de site gebeurde niet enkel in het gebouw, maar ook in de buitenaanleg”, weet burgemeester Vanderjeugd. “De eerste fase van de omgevingswerken is reeds uitgevoerd. In het voorjaar wordt de tweede fase uitgevoerd met het aanplanten en inzaaien van allerlei groen. De ontwerpers hielden ook rekening met de buitenomgeving en verwerkten in het ontwerp een half overdekte speelruimte aan het gedeelte waar de buitenschoolse kinderopvang gevestigd is.”

De gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang zal in het nieuwe gebouw vanaf 14 december voor en na school dagelijks 43 kinderen kunnen opvangen.

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier