Nieuwbouw op Pastoor Opdedrinckplein in Knokke-Heist stoot op zwaar protest

20/04/18 om 12:15 - Bijgewerkt om 11:08

Nog voor de verkiezingen moet de eerste spadesteek plaatsvinden op het Pastoor Opdedrinckplein. Daar wordt immers een 24 meter hoge nieuwbouw opgetrokken. Die plannen worden echter niet overal toegejuicht en enkele buurtbewoners dienden zelfs een klacht in. "Onze bezwaren werden allemaal ongegrond verklaard, behalve de eventuele overlast die we kunnen ervaren door de loungebar", klinkt het.

Knokke is voortdurend in ontwikkeling. En dat is maar goed ook, want stilstaan is achteruitgaan. "We moeten er echter wel over waken dat de ontwikkelingen wel degelijk in het belang zijn van al onze inwoners", zegt Luc Lierman, voorzitter van Groen. "Het gaat ons niet om dit kleine stukje gras, maar we vragen ons af of dit project wel effectief een meerwaarde betekent. Er komen nog maar eens nieuwe appartementen 43 deze keer terwijl de leegstandcijfers in Knokke in 2016 stegen tot 11,4 procent."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!