Nieuw zwembad Zwevegem enthousiast uitgetest

De warme lagune kende veel bijval tijdens de preview © RRZ
Redactie KW

Komend weekend, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli, opent het nieuw zwembad zijn deuren voor het ruim publiek.

De pers en enkele gelukkige testers konden woensdag al kennismaken met het nieuwe zwembad in combinatie met een ruime fitnessruimte.

De vergunning van het oude zwembad verliep op 3 juli 2017 zodat de nieuwe beleidsploeg van in het begin van de nieuwe legislatuur in 2012 onmiddellijk de opdracht had om uit te kijken voor een oplossing voor het zwembad. “Via een haalbaarheidsstudie bleek dat renovatie van het zwembad niet financieel haalbaar zou zijn”, aldus burgemeester Marc Doutreluigne. “Een regionale samenwerking bleek eveneens geen optie wegens enkele onzekerheden. Toen er een aanbod van Kortrijk kwam en we zeker waren om nog altijd een zwembad te hebben op de gemeente zelf, werd dit aanbod overwogen en aangenomen.”

“De overeenkomst met S&R groep en stad Kortrijk en Zwevegem werd ondertekend op 4 juli 2016. Het is dan ook een straffe toer dat in juli 2018 ons nieuw zwembad kan openen. De gemeente betaalt jaarlijks een subsidie van 955.000 euro. Het zwemmen zal betaalbaar blijven, scholen en club betalen quasi de zelfde prijs. Het individueel zwemmen kost 20% meer.”

Volwassenen betalen 3,40 euro, kinderen tot 12 jaar 2,50 euro en 65+ eveneens 2,50 euro. Het zwembad telt een 25 meterbad, een kinderbad met voldoende speeltoestellen en kleine glijbaan met in het verlengde daarvan een warme lagune en sauna. Op de bovenverdieping is er een goed uitgebouwd fitness met de meest geavanceerde toestellen. Vooraan is er Rest-eau-café met aangrenzend een buitenterras en ligweide. Tijdens het openingsweekend krijgt men bij aankoop van een 10 beurtenkaart (28 euro) nog twee zwembeurten extra gratis.

Voor de fitnessruimte betaalt men 39,99 euro per maand. Voor de opening voerde Lago een actie om de eerste honderd inschrijvingen twee maanden gratis aan te bieden. “Door het grote succes en de vele aanvragen beslisten wij om dit aanbod uit te breiden naar 400”, aldus manager Elewin Werbrouck.

(RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier