Nieuw zwembad Roeselare beïnvloedt Amfoor in Moorslede niet

Redders Jasper Sabbe en Thomas Louage en burgemeester Ward Vergote. (Foto JS) © ©2018 Jan STRAGIER
Redactie KW

Het zwembad van Moorslede is drie jaar weer open. Burgemeester Ward Vergote vreesde dat het nieuwe zwembad in Roeselare een invloed zou hebben op het bezoekersaantal in De Amfoor. “Een terugval is er gelukkig niet”, stelt hij vast.

Eind oktober 2015 werd het gerenoveerde zwembad van Moorslede officieel geopend. Drie jaar later maakt burgemeester Ward Vergote (Visie) de balans op. “De eerste maanden kenden we een piekmoment. Heel wat zwemmers kwamen om hun abonnement. Daarna hadden we een mindere periode, maar we merken dat de bezoekerscijfers nu terug zoals de eerste zes maanden zijn”, aldus de burgemeester. Heel wat abonnementhouders verlengen hun abonnement en ook nieuwe zwemmers vinden de weg naar De Amfoor.

Brevetten

Sinds enkele maanden heeft ook Roeselare een nieuw zwembad. “Ik moet toegeven dat ik wel ongerust was. Hoeveel zwemmers zouden er de overstap maken naar Roeselare? Welke weerslag zou het nieuwe zwembad hebben op dat in Moorslede? We hadden heel wat geïnvesteerd in het nieuwe zwembad, maar zouden die investeringen wel lonen? Ja, ik zat eerlijk gezegd met veel vragen”, aldus de burgemeester.

Enkele maanden na de opening van Sportoase op de site Schiervelde in Roeselare blijkt de invloed van het nieuwe bad op het zwembad in Moorslede nihil te zijn. “Echte zwemmers blijven naar Moorslede komen. Wij richten ons vooral op die zwemmers, in Roeselare kan men zich volop uitleven op de verschillende glijbanen. Ik ben echt blij om te zien dat ons publiek ons zwembad trouw blijft”, aldus de burgemeester. Net zoals de voorbije jaren zet de gemeente Moorslede ook binnenkort haar zwembad in de kijker tijdens de zwembaddagen. Die vinden plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november. Op vrijdag 16 november is er discozwemmen met dj Rik. Eerst voor de senioren, daarna voor alle zwemmende discofreaks. “Elke week mogen we op vrijdagmiddag heel wat senioren verwelkomen in het zwembad. Het seniorenzwemmen is echt een schot in de roos”, aldus de burgemeester. Op zaterdag 17 november is er een ravotnamiddag voor de kinderen. Zij kunnen zich uitleven op ‘De Octopus’. Die constructie zal ook op woensdag 21 november in het water te vinden zijn. Hoogtepunt van de zwembaddagen is zondag 18 november. “We merkten dat heel veel zwemmers vorig jaar probeerden een brevet te halen op verschillende afstanden. Daarom organiseren we het dit jaar opnieuw.” Brevetzwemmers kunnen kiezen uit afstanden van 400 meter tot 5 km. Daarnaast is er het ontbijtzwemmen en het aperitiefzwemmen”, aldus Vergote. Wie zich aan een plons waagt kan genieten van een ontbijtje of een aperitief.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier