Nieuw sociaal huurproject in Cardijn- en Oostlaan in Ledegem

(GF)
Redactie KW

In de Cardijn- en de Oostlaan worden door de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel acht oude woningen gesloopt. “In de plaats komen tien nieuwe huurwoningen, die volledig aangepast zijn aan het hedendaags comfort”, zegt Geert Dessein, schepen van Wonen.

Op 28 maart 2017 stelde De Mandel Architectuurbureau Vaneeckhout aan als ontwerper. Meteen werd er een architectuurwedstrijd opgestart waarbij de gemeente Ledegem nauw betrokken werd.

“In de Cardijnlaan worden de vier woningen vervangen door vier nieuwe woningen met twee slaapkamers onder dak. In de Oostlaan komen, in de plaats van de vier verouderde woningen, drie gelijkvloerse woningen, die voorzien zijn van één slaapkamer met daarboven drie duplexen met drie slaapkamers”, legt schepen Geert Dessein uit. “Deze laatste gelijkvloerse woningen zijn eerder bedoeld voor senioren of minder mobiele kandidaat-huurders. Het architectenbureau maakte een mooi ontwerp.”

Ook de groenzones voor de woningen worden heringericht en bij elke woning wordt een parkeerplaats voorzien.

Bouwplannen

“Alle huurders van de te slopen woningen werden in juli 2017 met een huisbezoek persoonlijk op de hoogte gebracht door De Mandel. Zij kregen door de bouwmaatschappij een andere huurwoning aangeboden, waarbij zo veel mogelijk rekening werd gehouden met de wensen van de huurder. Binnenkort zullen dus alle woningen leeg staan en klaar voor de sloophamer”, zegt Geert Dessein.

De bouwplannen werden op dinsdag 22 oktober voorgesteld aan de buren en de bewoners. De plannen voor de omgevingswerken worden op 9 november samen met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de gemeente verder besproken.

Onderzoeken

Als alles is afgestemd, kan de omgevingsvergunning aangevraagd worden. Naast het uitbreken van tellers moeten er ook nog een aantal onderzoeken gedaan worden, zodat zo veel mogelijk materiaal kan gerecycleerd worden. De uitvoering van de werken is voorzien voor eind 2019. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier