Nieuw restaurant ‘t MAG opent maandagavond de deuren in Tiegem

Hilde Degezelle en haar man Tom Loosveldt kiezen voor een kleinere locatie om een volledig nieuw project te starten, restaurant 't MAG. © XC
Redactie KW

‘t MAG is het nieuwe project van de uitbaters van ‘het Moreelsgoed’ in Westdorp in Tiegem. Het gloednieuwe restaurant bevindt zich in het voormalige koetshuis links van het bekende gastronomisch restaurant. De uitbaters openden op 25 maart om halfzeven ‘s avonds de deuren, de helft van de tafels zijn nu al gereserveerd. Het Moreelsgoed zal voortaan als feestlocatie afgehuurd kunnen worden.

“We hebben voor iets kleiners gekozen zodat we nog met evenveel enthousiasme het uitbaten kunnen doen. We moeten wel voor iets kleiners gaan, want we worden er niet jonger op en onze kinderen zullen het niet overnemen“, legt kok en uitbater Tom Loosveldt (51) uit. De drie kinderen Michelle, Louise en Marie mochten van hun ouders hun goesting doen. Ze hebben altijd in het weekend geholpen in Het ‘Moreelsgoed’.

De locatie is eigenlijk het voormalige koetshuis van de woning dat nu het gastronomische restaurant ‘Het Moreelsgoed’ is. Het interieur is volledig gemaakt door kok Tom. “Ik ben heel goed bevriend met een ontwerper Wim Eeckhout uit Portugal. Ik vroeg hem om een uniek ontwerp te maken, iets dat ik nergens nog gezien heb én iets dat ik zelf kan ontwerpen. Hij wou een warm gevoel overbrengen, de ervaring van onder een boom te zitten terwijl de zon door het gebladerte schijnt”, legt Tom uit. Het hele interieur heeft de kok zelf gemaakt met de hulp van vakmensen. Leuk detail: het hout voor de plectrum-vormige tafels komt uit het zelfde geboortejaar als Tom, 1968. Hij heeft het hout gevonden bij een kennis-houthandelaar. Aan het plafond hangen kriskras dooreen witte ledpanelen die het eetgedeelte met een zacht licht belichten. De panelen breken als het ware door de muur heen en zijn buiten ook te zien. De donkerbruine tafeltjes worden vergezeld van okergele draaiende stoelen. Aan de muur staat een lange boekenkast met daarin bijzonder oude boeken en encyclopedieën. Het maken van het restaurant nam ruim twee jaar in beslag.

Aan de gevel van het restaurant prijkt de naam ‘ ‘t MAG’, dat is meteen ook het antwoord op de meeste vragen die de gasten zullen stellen. “We wilden een restaurant dat laagdrempeliger was. Je hoeft hier geen vijf gangen te bestellen”, legt Toms vrouw Hilde Degezelle (50) uit. “Natuurlijk zullen we niet het zoveelste mosselrestaurant worden. Het menu zal elke dag anders zijn, ik bel ‘s morgens naar de leveranciers en vraag wat hij in de aanbieding heeft. Daarmee ga ik aan de slag. Ook mensen met allergieën of vegetariërs mogen komen, dat is een leuke uitdaging voor mij om iets beters te maken dan een kom sla”, vertelt Tom. “Het belangrijkste is dat we ons nog altijd kunnen jeunen zoals we altijd gedaan hebben“, besluit Hilde.

‘t MAG, Westdorp 17 in Tiegem, zal open zijn van maandag tot vrijdag, ‘s middags van 12 tot 14 uur en ‘s avonds van 18.30 uur tot 21 uur.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier