Nieuw pastoraal team aangesteld in de basiliek van Dadizele

Het pastoraal team Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele-Moorslede-Slypskapelle werd zaterdag voorgesteld in de basiliek. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

In een volle basiliek werd zaterdag het nieuwe pastorale team aangesteld. De gemeenschappen Moorslede, Slypskapelle en Dadizele werken voortaan intensief samen.

De gemeenschappen Moorslede, Slypskapelle en Dadizele vormen voortaan een parochie. De voorbije jaren werd er volop gewerkt aan die eenmaking. “Dit is een heel belangrijke stap die we gezet hebben. Zo zal er bijvoorbeeld op het vlak van vormselwerking intensief samengewerkt worden tussen de mensen die zich de voorbije jaren in hun eigen gemeente inzetten”, legt pastoor André Monstrey uit.

Het pastoraal team Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele-Moorslede-Slypskapelle bestaat uit twaalf mensen die een hart hebben voor het lokale kerkgebeuren. “De voorbije jaren zijn de verschillende gemeenschappen naar elkaar toegegroeid. Door samen te werken zullen we veel meer kunnen bereiken”, meent Moorsledenaar Rik Sioen. Daarover is iedereen binnen de werkgroep het helemaal eens. “Een dergelijke samenwerking kan enkel maar bevorderlijk zijn”, aldus André Vermont uit Dadizele.

Sterk team

Pastoor André Monstrey kan rekenen op personen uit de verschillende gemeenten. Bernard Schelpe leeft reeds jaren toegewijd voor de Sint-Martinusparochie in Moorslede. Charlotte Decroubele maakt deel uit van de Dadizeelse parochieraad die ieder jaar onder andere instaat voor de organisatie van enkele mooie evenementen. Vanessa Vandenaweele is catechiste in Moorslede. De vereniging Samana zet zich in voor zieken. Zowel Els Delzeyne van Samana Moorslede-Slypskapelle als Mieke Vermont van Samana Dadizele maken voortaan deel uit van het pastoraal team.

Stéphan Deneir uit Slypskapelle werkt voor New Holland in Zedelgem, maar heeft ook aandacht voor de kerk. Valeer Dessein uit Moorslede is sinds jaar en dag een gedreven man met een gouden hart. Hij zet zich onder andere in voor Broederlijk Delen. Vormselcatechist Rik Sioen uit Moorslede zet zich al jarenlang in voor mensen met een handicap. André Vermont is iemand die heel vaak terug te vinden is in de basiliek in Dadizele. Hij is een echte organisator, maar werkt graag op de achtergrond.

Henk Gevaert wordt binnenkort de nieuwe medepastoor in Groot-Moorslede

Koster Thierry Christiaens is zowel organist in Moorslede als in Dadizele. Joachim Engels is sinds 2017 parochie-assistent. Joachim begon als misdienaar, maar zet zich nu enorm in voor de pastorale werking in de gemeente. Hij is ook de auteur van de publicatie Kerk en Leven.

Het pastoraal team wordt binnenkort nog versterkt met een extra kracht. Pastoor André Monstrey krijgt straks er een collega bij. “Nog dit jaar komt er een medepastoor in Moorslede. Die zal de vele taken van André verlichten”, wist parochie-assistent Joachim Engels te vertellen. Twee dagen na de eucharistieviering maakte Kerknet, de website van de katholieke kerk in ons land, bekend wie er straks zijn opwachting in de gemeente maakt.

Bedevaartsoord

Henk Gevaert (46) wordt binnenkort de nieuwe medepastoor in Groot-Moorslede. Hij werd door het bisdom benoemd tot medepastoor in de pastorale eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele-Moorslede-Slypskapelle. Henk Gevaert was de voorbije zeven jaar aan de slag in vier parochies in Oostende. Binnenkort keert hij terug naar de regio waar hij tussen 1996 en 2003 aan de slag was. Pastoor Gevaert werkte in die periode in Roeselare en was onder andere wijkpriester op wijk De Ruiter. Hij was daarna aan de slag als pastoor in de omgeving van Kortrijk. “Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan in Moorslede, Slypskapelle en Dadizele. Ik ben afkomstig uit Halle, net als Dadizele een bedevaartsoord. De voorbije jaren was ik steeds werkzaam in een stad of in een gemeente die tegen een stad aanleunt. Dit zal nu eens anders zijn, maar dat maakt het net boeiend.” Wanneer pastoor Gevaert precies start, is momenteel nog niet geweten. De nieuwe medepastoor zal zijn intrek nemen in de pastorie in Moorslede.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier