Nieuw parcours leidt deelnemers Ieper Trail door... leeuwenverblijf van Bellewaerde

21/12/17 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:08

Deelnemers van de vierde Ieper Trail kunnen op 18 maart al lopend Bellewaerde en Hooge Crater Museum museum verkennen. Meteen het eerste sportevenement ooit in het pret- en dierenpark.

Nieuw parcours leidt deelnemers Ieper Trail door... leeuwenverblijf van Bellewaerde

"Ons concept blijft behouden: deelnemers zullen lopen op plaatsen en paadjes, die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek", aldus Bart Callens, organisatielid van vzw De Zeven. "Dat is perfect mogelijk, omdat Bellewaerde pas een paar weken na de Ieper Trail de deuren opent voor het grote publiek. Hierdoor kunnen deelnemers lopen door het reservaat van de leeuwen en tijgers. Parkbezoekers krijgen die normaal enkel te zien vanuit een treintje. De dieren zullen veilig binnen gehouden worden."

Dawson Duel

Het parcours gaat ook buiten de parkmuren en loopt onder meer door het nabijgelegen Hooge Crater Museum. "Het parcours is 6 km lang. Dat is korter dan de vorige editie omdat we de mogelijkheden van deze nieuwe locatie eerst willen aftasten. Voor de eerste 500 ingeschrevenen is er de mogelijkheid om de attractie Dawson Duel te gebruiken in het midden van het parcours. Voor de kleinsten is er een kids trail met een parcours van 1,7 km. De kids trail start om 10.30 uur en de gewone trail om 11 uur volgens het bekende druppelsysteem. Er zijn twee publiekszones voor de toeschouwers, die geen toegang hebben tot het volledige parcours van de lopers."

De Ieper Trail is een groeiend evenement met achtereenvolgens 1.300, 2.000 en 2.500 deelnemers. "Momenteel hebben we nog geen limiet gesteld. We hopen op minstens evenveel lopers als in 2017." De organisatie schenkt ook dit keer een deel van de opbrengst weg aan een of meerdere goede doelen. Er werd gekozen voor vzw Kloen en vzw Vondels.

(TP)

Inschrijven vanaf 23 november om 10 uur via www.bellewaerde.iepertrail.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!