Nieuw logo op Rodenbachkruiken dankzij Céline Vannieuwenhuyse uit Rumbeke

Céline Vannieuwenhuyse is trots op haar logo. (Foto SB) © (Foto SB)
Philippe Verhaest

Wanneer u straks tijdens het Vat van Rodenbach het Roeselaarse stadswater aan de lippen zet, doet u dat met een bierkruik die het logo van Céline Vannieuwenhuyse siert. “Een enorme eer”, vindt ze.

Om de nieuwe bierkruiken voor het vat van Rodenbach op te fleuren, organiseerde de Roeselaarse brouwerij een ontwerpwedstrijd. Iedereen kon zijn of haar hersenspinsels op (digitaal) papier zetten en uiteindelijk kwam het idee van Céline Vannieuwenhuyse (19) als winnaar uit de bus.

De Rumbeekse volgt een opleiding grafische & digitale media aan Artevelde Hogeschool in Gent en besloot haar kans te wagen nadat haar oma Jeannine Vanhoo en vriend Tom Noyez haar er op attent maakten. “Oma had de wedstrijd via Facebook ontdekt”, glimlacht Céline. “Ik heb me meteen in Rodenbach en Roeselare verdiept. Via het internet bestudeerde ik alle iconische plaatsen van mijn stad en Pinterest bleek eveneens een grote bron van inspiratie. Ik wilde een logo dat het dna van Roeselare perfect weerspiegelt.”

En daar is Céline wonderwel in geslaagd. Ze gebruikte de ‘r’ van Rodenbach als basis en vulde die in met enkele hotspots van Roeselare.

“Ik heb Rodenbach moeten léren drinken. Maar nu vind ik het echt lekker”

“Het kasteel van het Sterrebos, het stadhuis, het klassieke Rodenbachglas, ons stadhuis en ook de brouwerij zelf”, verduidelijkt ze. “Het vele groen verwijst dan weer naar het groene karakter dat Roeselare wil aanmeten.”

Twee keer naar ‘t Vat

Met winst hield Céline aanvankelijk geen rekening. “Het was gewoon een leuke opdracht. Toen bleek dat mijn ontwerp ook als eerste over de finish kwam, kon ik het amper geloven. Straks loopt de Grote Markt vol met mensen die ‘mijn’ bierkruik in de handen zullen hebben. Zalig, toch?”

Straks is Céline ook zelf van de partij tijdens het Vat van Rodenbach. “Het wordt pas mijn tweede keer, maar dit wordt toch wel écht speciaal. Niet dat ik iedereen zal vertellen dat ik het ontwerp heb gemaakt, ik zal me stiekem apetrots voelen. En ik zal ook zelf genieten van een goed gevulde kruik. Al heb ik Rodenbach wel moeten léren drinken. Nu vind ik het echt lekker. En geloof me, die eerste slok zal extra goed smaken!”

Ondertussen blikt Céline ook vooruit. “Ik wil later aan de slag in de grafische wereld en volgend academiejaar moet ik op zoek naar een stageplaats. Dit ontwerp zal zeker mooi prijken op mijn cv. Ik beschouw het als een visitekaartje. Rodenbach en de stad mogen me trouwens altijd aanspreken voor nieuwe ontwerpen. Ik sta open voor alle voorstellen”, knipoogt ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier