Nieuw leven voor laatste strandwinkeltje in Zeebrugge

© MM
Redactie KW

Goed nieuws voor strandgangers in Zeebrugge: het laatste ‘echte’ strandwinkeltje van de badplaats heeft een overnemer gevonden en draait op volle toeren. Het is ondernemer Bert De Neve (35) die het winkeltje van de ondergang redde. “Ik hou nu eenmaal van Zeebrugge. Mijn hart bloedde toen ik las dat er geen opvolger te vinden was.”

Precies een jaar geleden was Ria Van Massenhove nog hopeloos op zoek naar een overnemer voor haar strandwinkeltje ‘Jump’. Het winkeltje aan het begin van de Zeedijk opende in 1963 en werd doorheen de jaren een waar begrip in Zeebrugge. “Ik snap niet dat er geen interesse is. Zeebrugge heeft een uniek strand. Hier is zoveel potentieel”, vertelde Ria toen. Lange tijd leek het erop dat het winkeltje definitief ten dode was opgeschreven. Tot plots Bert De Neve (35) op de proppen kwam. De geboren en getogen Bruggeling heeft een groothandel in strandartikelen en bleef zo op de hoogte van het uitblijven van een overnemer. “Mijn hart bloedde toen er geen opvolging werd gevonden. Ik besloot dan maar zélf het winkeltje uit te baten“, vertelt Bert.

Liefde voor Zeebrugge

Blijft de vraag waarom een succesvolle ondernemer met een drukke agenda een relatief klein winkeltje nieuw leven wil inblazen. “Simpel: uit liefde voor Zeebrugge”, zegt Bert De Neve vol overtuiging. “Als kind kwam ik hier zelf oneindig vaak naar het strand. Ik hou van deze badplaats. Het zou zonde zijn als er geen echt strandwinkeltje meer was geweest.” De Bruggeling gaf het ouderwetse pand een opfrisbeurt en koos meteen voor een nieuwe naam: Beaufort. “Ik weet het, mijn keuze getuigt niet meteen van veel creativiteit”, lacht Bert. “Maar oké, tegelijk past het wel perfect bij de zee.”

Het aanbod varieert van frisse dranken en ijsjes tot de typische strandemmertjes, schopjes, zonnecrème en zwemgerief. “De reacties zijn héél positief. Ik heb ook het gevoel dat Zeebrugge aan een opmars bezig is. De voorbije weken was er heel wat volk en de lokale horeca doet heel wat inspanningen om toeristen tevreden te stellen. Er is een duidelijke ommekeer zichtbaar. Er komen zelfs regelmatig foodtrucks naar de Zeedijk. Ik hoop dat er de komende tijd nog heel wat strandgangers bijkomen. De parking is hier gratis, wat wil je nog meer”, glimlacht De Neve.

Geen gocarts

Het enige wat Bert de dagjestoeristen níet kan aanbieden, is een ritje met een gocart. “Het verhuren op zich was zeker haalbaar, alles wat er bij komt kijken jammer genoeg niet. Qua onderhoud en herstellingen is daar de nodige kennis én tijd voor nodig. Die heb ik helemaal niet”, aldus De Neve. “Maar het blijft zeker een optie om de gocartverhuur in de toekomst opnieuw aan te bieden. Gelukkig is er even verder op de Zeedijk wél nog een verhuurder van gocarts. Dat speelde zeker mee in mijn beslissing.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier