Nieuw krachttoestel brandweer Roeselare dankzij krachttoer van Philippe

Fons De Backer, Geert Desender, Philippe Malyss, David Verheye en Nico Demets. (Foto JCR)
Redactie KW

Het krachthonk van onze brandweer werd uitgebreid met een multifunctioneel krachttoestel. Vooral de fietstocht van Philippe Malysse, die op 1 augustus richting Santiago de Compostela vertrok, bracht heel wat geld in het laatje.

Zowel voor de vaste als vrijwillige brandweermannen van onze stad is hun fysieke paraatheid een essentieel onderdeel van hun takenpakket. “Elke donderdagnamiddag wordt er sowieso gesport”, verduidelijkt adjudant Fons De Backere. “Tijdens de werkuren maken de mannen gebruik van ons krachthonk dat al beschikte over enkele professionele loopbanden en een spinfiets. Dit krachttoestel zal dus deel uitmaken van het volledige fitheidsassortiment, deels cardio en deels krachttraining, van de brandweer.” De jaarlijkse PPMO-testen, een preventief gezondheidsonderzoek waar brandweerlui moeten aan beantwoorden, zorgt ervoor dat een optimale fysieke en mentale gesteldheid een belangrijke doelstelling blijft. Dit is voor ons logischerwijs een absolute vereiste om de bevolking bij te staan in geval van nood”, benadrukt Fons.

Compostela

Wevelgemnaar Philippe Malysse (50), zaakvoerder van tuincentrum Vanraes, is op woensdag 1 augustus vanuit Deerlijk samen met Jozef Verbrugghe vertrokken en hoopt, als alles goed verloopt, op 8 september aan te komen in dat gekende Spaanse bedevaartsoord. “Dit idee ontstond een jaar geleden. We wilden deze krachttoer met onze vzw Vanraes4Kids koppelen aan het goede doel. Naast de aanschaf van dit krachttoestel steunen we met onze actie ook ‘La Trao’, een initiatief van Onze Kinderen. Dit concept stuurt zelf jongeren op weg in een onbekende omgeving om met hun tochtgenoten letterlijk grenzen te verleggen.”

Het is voor Philippe en Jozef de bedoeling om elke dag zo’n 100 kilometer te fietsen. “De Pyreneeën doen we te voet. Hiervoor hebben we drie dagen uitgetrokken. Ook de laatste vijf etappes gebeuren te voet maar voor de rest is het 42 dagen op de pedalen trappen. ” Deze fietstocht van 2.350 kilometer stond al een tijdje op Philippe’s to-do-lijstje. “Voor hetzelfde geld zat ik hier niet meer”, klinkt het ernstig.

“Twee jaar geleden heb ik een zware hersenbloeding gehad. Ik ben dus enorm opgetogen dat ik deze uitdaging nog kan aanvatten. Door die ervaring heb ik geleerd om mijn levensdoelen niet verder uit te stellen. Mijn vader is onlangs gestorven en dit zorgde ervoor dat mijn voorbereiding niet 100 procent was. Hij was mijn grootste supporter en daarom doe ik dit ook een stuk om hem te eren.” Je kunt hun belevenissen volgen via de Facebook van Philippe Malysse. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier