Nieuw evenementenplein in Heule niet geschikt voor... evenementen

15/06/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 10:27

Er rijzen vragen betreffende het nieuw aangelegde evenementenplein tussen het Kasteel en de bibliotheek. Positieve reacties alom over deze mooie realisatie in het algemeen, maar functioneel is het niet volgens diverse verenigingen. "Het uiteindelijke resultaat is niet wat we voor ogen hadden", klinkt het bij Nic Cattebeke, Thomas Arickx en Luc Malfait.

"Wij hebben toch onze bedenkingen", beginnen Nic Cattebeke (44), voorzitter oc De Vonke, Thomas Arickx (35), organisator van Heule Duivelt en Luc Malfait (62), bestuurslid van de Heulse Concertband hun relaas. "Ze hadden beter van bij het begin naar ons geluisterd. Alles kan beter, maar dit hadden we voorspeld. Het is beter een plein met mogelijkheden dan er een met beperkingen aan te leggen", beamen Thomas en Nic. "Het resultaat is nu een evenementenplein met beperkingen. Her en der perken aanleggen, zorgt voor meer problemen en ongemakken bij grote evenementen", zegt Thomas Arickx. "Ik kreeg tegenwind vanuit diverse hoeken. 'Je praat voor je eigen winkel', was de kritiek. Maar plaats hier nu maar eens een groot scherm. Ook voor de toeschouwers rijzen er problemen. Wie voor en op de perken kan gaan staan, ziet alles, de rest ziet niets meer. De twee bomen voorzien van een klein...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!