Nieuw De Coninckplein in Roeselare gaat open met Batjesterras

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Het nieuwe en groene De Coninckplein in Roeselare wordt met de Roeselaarse Batjes op vrijdag 22 juni officieel ingehuldigd. Tijdens de Batjes komt er ook een trendy terras op het plein. En het goede nieuws is dat het terras er blijft staan tot de winter. De horecazaken Merl’o en Tina’s maken er voor altijd Merl’ina Square van.

Er zijn twee nieuwe horecazaken op het Roeselaarse De Coninckplein en tijdens de werken voor de heraanleg van het (groene) plein hebben zij het niet onder de markt gehad. Maar Deborah Naert en Bert Coopman van Merl’o en Leen Vandenbossche en Aaron Callens van Tina’s bleven optimistisch en nu de werken achter de rug zijn, willen ze van het plein een nog hippere plek maken. Beide horecazaken zullen naast de rustbanken van de stad een heus terras ontplooien.

“Met Merl’ina Square willen we een nieuwe leuke plek in het stadscentrum ontwikkelen”, begint Bert Coopman. “Tina’s en Merl’o pakken uit met een gemeenschappelijk terras aan de kant van onze zaken. Op een oppervlakte van 100 m² komen er gewone terrastafeltjes met stoelen, een grote tafel voor tien personen en een achttal ligstoelen. Alles samen zal het een terras zijn voor een dertigtal personen. Klanten zullen er kunnen genieten van lekkers van onze beide zaken. Ze zullen ook kubb en petanque kunnen spelen of gewoon een gezellig babbeltje maken op een mooi en rustig plein in het centrum van de stad.”

“We geloven sterk in ons initiatief en ook de stad Roeselare denkt met ons mee. Zo brainstormen we samen over een aantal dingen die het onze klanten makkelijker moet maken. Het zou toch leuk zijn als we een samenwerking kunnen hebben met de parkings in de omgeving en we bijvoorbeeld een klantentarief voor die parkings kunnen aanbieden? Of als er nu en dan een activiteit gebeurt op het De Coninckplein ? We staan voor alles open en zijn echt enthousiast om er iets moois van te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier