Nieuw carnavalsseizoen in Oostende feestelijk geopend

Precies om 11.11 uut werd het Oostends carnaval op gang 'geknipt'. © FRO
Redactie KW

Op zaterdag 11 november werd precies om 11.11 uur het nieuwe carnavalsseizoen in Oostende feestelijk geopend in Zaal Nieuwland.

In aanwezigheid van alle carnavalsgroepen mocht OCMW-voorzitter Vanessa Vens het officiële lint knippen. Sinds vorig jaar staan de grote carnavalsactiviteiten in Oostende, het eerste weekend van maart, onder controle van Toerisme Oostende. De carnavalsraad en carnavalsgroepen verlenen volop hun medewerking.

“Vorig jaar was Carnaval in Oostende een groot succes, zegt schepen Vens. “Daarom gaan we op dit elan verder. De stad neemt de financiële en organisatorische verantwoordelijkheid en krijgt, tijdens het carnavalsweekend het eerste weekend van maart 2018, de volledige samenwerking van de carnavalisten. Dat betekent op vrijdag de aanstelling van de nieuwe prins en prinses, de cimateirestoet, de popverbranding en optredens in de feesttent op de Groentemarkt. Op zaterdag volgt de kindercimateirestoet en feest in de tent. Op zondag wordt het carnavalsweekend afgesloten met de grote carnavalsstoet en de Kloeffeworp op het Wapenplein. Elke vereniging mag buiten het carnavalsweekend nog andere activiteiten organiseren. Het Hof der Prinsen verkiest in februari, naar jaarlijkse gewoonte in Zaal Hangar, de nieuwe Prinses en De Orde van de Kloeffe organiseert de prinsverkiezing in Zaal Wellington.”

Eén kandidaat-prinses, één kandidaat-prins

Traditioneel worden in november ook de kandidaturen bekendgemaakt voor de verkiezingen van Prins en Prinses Carnaval Groot-Oostende. Dit jaar is het ‘aanbod’ beperkt. Tot nu toe heeft zich voor de beide titels maar één kandidaat gemeld.

Kandidaat Knol (Daniël Decorte) en kandidate Kelly (Kelly Klutsch).
Kandidaat Knol (Daniël Decorte) en kandidate Kelly (Kelly Klutsch).© FRO

Kelly Klutsch (24), tien jaar lid van de Orde van de Wulloks, stelt zich kandidaat als Prinses Kelly voor de prinsesverkiezing. Daniël Decorte (58) is de enige kandidaat voor de prinsverkiezing. Hij stelt zich voor als Prins Knol. Hij werd al drie keer verkozen tot Prins Carnaval Derde Leeftijd Groot-Oostende en is dus… een ‘keizer’ die ook wil prins worden.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier