"Niet meer normaal om perfect bruikbare etenswaren in een container te dumpen"

29/12/17 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:42

Tijdens de infoavond Foodcafé in het Trefpunt Huis van Gust werd uit de doeken gedaan hoe handelaars, (landbouw)bedrijven, sociale organisaties en alle partijen die rond voedsel actief zijn hun steentje kunnen bijdragen aan het lokale voedselnetwerk, maar ook over de Schenkingbeurs, een online platform voor voedseloverschotten.

Uitgangspunt is dat het hoog tijd wordt dat we allemaal bewuster omspringen met de voedselafvalberg. In Vlaanderen wordt elk jaar meer dan 900.000 ton voedsel verspild in de keten van producent tot consument. Helaas bestaat een groot gedeelte van deze gigantische afvalberg bovendien uit nog perfect bruikbare voedingsproducten. Ook in de Westhoek zijn er een heleboel voedseloverschotten. Verscheidene initiatieven proberen er iets aan te doen om deze voedselverspilling af te bouwen en voor de voedseloverschotten een nieuwe bestemming te zoeken, zoals voedselbedeling voor mensen die het niet breed hebben.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!