Natuur en wonen hand in hand in De Cassinastraat

© DRD
Redactie KW

De Groep Huyzentruyt stelde het nieuwe bouwproject De Cassinastraat voor. In verschillende fasen wil men er samen 141 woonentiteiten realiseren. Een honderdtal geïnteresseerden tekende in Uzien present voor het inkijken van de plannen.

De site is 4,8 hectare groot en bevindt zich tussen de De Cassinastraat, de Stationsstraat en de gewestweg N36. “Op een steenworp van het centrum van Deerlijk en vlakbij scholen, winkels, sportinfrastructuur en de Ringlaan voor een optimale mobiliteit”, verduidelijkt directeur sales en marketing Thomas Van Poucke. “De nieuwe verkaveling wordt sowieso een mix van verschillende woningen. Zowel hedendaagse architectuur voor jonge gezinnen of starters als traditionele woningen op percelen van 300 tot 600 vierkante meter vinden er een plek.”

“103 woningen en 38 appartementen, maar ook een openbare zone”

“Om de appartementen zoveel mogelijk te integreren in het landschap bestaan de gebouwen uit amper vier bouwlagen. Elk gebouw telt 12 of 14 appartementen met een eigen terras of tuin, grote raampartijen en een moderne uitstraling. Perfect op maat van 50-plussers die hun te grote woning willen inruilen voor een appartement in een groene omgeving.”

Waterbufferbekken

“Op vandaag liggen de terreinen er nog leeg bij. Voor een zichtbaar resultaat is het nog even wachten. De wegenwerken moeten af zijn tegen het voorjaar van 2019, de eerste woningen tegen het voorjaar van 2020. Behalve de realisatie van 103 woningen en 38 appartementen met een uniek zicht op het achterliggend landbouwgebied, voorzien wij nog een grote openbare zone (1,7 hectare) met een waterbufferbekken en een BMX-piste. Voor de tieners van Deerlijk en omstreken wordt dit een ideale plek om hun skills te testen en hun vaardigheden aan te scherpen. Traint daar binnenkort een nieuwe Sven Nys? Je weet maar nooit… De fietsers krijgen alle aandacht in de nieuwe verkaveling. Terwijl auto’s het woongebied bereiken via de De Cassinastraat, is er voor wandelaars en fietsers een veilige verbinding met de Stationsstraat. In de toekomst komt er ter hoogte van de verkaveling zelfs een nieuwe fietsersbrug over de gewestweg N36. Voor mensen die niet zo houden van wonen in een stedelijke context, maar toch graag dichtbij alle voorzieningen wonen, is dit project de ultieme oplossing. Toch ben je meteen in de stad.”

Eerste fase

“In een eerste fase worden 36 woningen opgetrokken. Vooreerst 6 open bebouwingen in een tijdloze stijl met 3 of 4 slaapkamers, een carport of garage en een grote leefruimte. Kostprijs vanaf 355.208 euro, inclusief alle kosten en btw. Vervolgens 14 halfopen bebouwingen in een tijdloze stijl met 3 slaapkamers, een garage en een living met een open keuken. Prijzen vanaf 302.246 euro. Ook 6 woonentiteiten met een strakke architectuur, 3 slaapkamers, een carport en een aangename leefruimte met open keuken. Prijzen vanaf 304.875 euro. Tenslotte 10 woningen in landelijke stijl met 3 slaapkamers, een garage of carport, een ruime leefruimte met open keuken en ruime slaapkamers. Prijzen vanaf 297.362 euro. Dit wordt een mooi project dat zal illustreren hoe natuur en wonen hand in hand gaan. Voor de eerste tien kopers hebben wij nog een afwerkingscheque van 5.000 euro in petto.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier