Natasha Decraene uit Avelgem ruilt haar spaghettikraam voor frituur in Vichte

Op vrijdag 26 april opent Natasha Decraene de frituur op de Vichteplaats. (foto XC)
Redactie KW

Natasha Decraene (46) uit Avelgem stond al vele jaren achter de toonbank van een eetkraam met allerhande verse pasta’s. Vandaag opent ze voor het eerst na lange tijd de frituur op de Vichteplaats. Op die manier wordt Natasha’s droom werkelijkheid.

“Ik heb heel mijn leven schoenen verkocht. Ik heb altijd bij Torfs gewerkt maar als kind had ik altijd al de droom om kokkin te worden. Ik wou heel graag naar Ter Duinen gaan in Koksijde. Maar dat mocht niet van mijn ouders omdat ik dan in het weekend zou moeten werken. Iets wat ik nu al altijd gedaan heb”, vertelt Natasha.

Pastamobiel

Natasha had al een hele tijd een pastamobiel, een caravan die speciaal ingericht was voor het bereiden van verse pasta. En tijdens het weekend reed ze daarmee rond. Die pastamobiel zal Natasha nu in de handen van haar dochter Eline Verhue overlaten om in Vichte de frituur te heropenen.

Ik wil alleen verse producten aanbieden, alles zal zelfgemaakt zijn

“Net zoals in het pastakraam wil ik alleen verse producten aanbieden in mijn frituur. De stoofvleessaus, warme pepersaus, de vol-au-vent, de balletjes in tomatensaus tot aan de frieten toe, zullen allemaal zelfgemaakt zijn”, vertelt Natasha trots. In de frituur zullen ook pasta’s te koop zijn voor mensen die even geen zin hebben om te koken.

In de frituur zijn Natasha en haar familie al dagen aan de slag. De muur heeft een nieuw kleurtje gekregen en buiten is er voor een aangenaam terras gezorgd. En boven komt er een ruimte waar grote groepen terechtkunnen.

“Het is wel spannend. Het zal ook zoeken zijn, want voor mij zijn er al twee uitbaters geweest. Het is nu aan ons om ons te bewijzen. Maar de reservaties lopen al binnen. Zondag heb ik al een groep van minstens 30 personen die komt eten”, vertelt Natasha.

Proevertjes

Op vrijdag 26 april opent frituur De Ploatse, tijdens het openingsweekend zullen de klanten kunnen proeven van tal van verse bereidingen. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier