'Naaiatelier' leger in Ieper gaat dicht maar niemand weet wanneer

18/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 17/05/18 om 15:00

Tot 2021. Zo lang blijft de Ieperse kazerne open. Dat is zeker. Al de rest - en dit is veel in het Competentiecentrum Steunmaterieel en Producten - is één groot vraagteken. Voor de militairen, voor de omgeving. "De beslissing ligt in politieke handen", zegt bevelhebber kolonel Carlos Vermeulen (50). "De komende jaren zullen burgerfirma's taken overnemen. Uit noodzaak, want de gemiddelde leeftijd van onze militairen is 51 jaar. Dit jaar gaan 38 van onze 267 mensen met pensioen. Volgend jaar nog eens 40." Steeds minder mensen om het takenpakket uit te voeren.

Al grappend zegt men wel eens dat Ieper 'het naaiatelier van het leger' is. "Maar dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht", zegt kapitein-commandant Michel Casteleyn die verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid. "Eigenlijk zit hier nog maar een tiental mensen dat echt gebruik maakt van zo'n naaimachine. En dan vooral voor het ontwikkelen en herstellen van tenten en zeilen, de afdeling Doek en Leer."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!