Na ingrijpende make-over heropende café De Republiek in Brugge

Café De Republiek kreeg een grondige restyling. © foto svv
Redactie KW

Vrijdagavond heropende café De Republiek in Brugge. Het café was net geen zes maanden gesloten voor een grondige restyling.

Op zondag 30 april werd afscheid genomen van het oude café van De Republiek. Twee weken later opende op het binnenterras het pop-upcafé met restaurant Hof de Plezance. Het voorbije half jaar kreeg het café een grondige, bijna onherkenbare make-over. Bij het binnenstappen van het café vind je nu zitbanken, de muren werden gestript, het café kreeg bijkomende oppervlakte en er zijn nieuwe toiletten. Het verrassende ontwerp is van architectuuratelier Dertien 12. De uitvoering ervan is van aannemer Artes Deprest.

Co-ondernemerschap

Nog tot de zomer van volgend jaar vinden er verder werken plaats om tot een nieuwe Republiek te komen. “De Republiek moet immers meer worden dan een café en plaats voor enkele culturele organisaties, waaronder arthouse-bioscoop Lumière”, zegt Bart Geernaert, coördinator van De Republiek en De Korrelatie, de koepelvzw boven het gebouw en de werking van De Republiek. “Onze werking moet in de toekomst een centrum van creatief co-ondernemerschap herbergen. Onder de vorm van een co-workingplek willen we ook ruimte bieden aan een twintigtal startende ondernemers. Hiervoor werken we samen met Handmade in Brugge, TURBO oftewel Toekomstige Brugse Ondernemers (een netwerk dat ondernemingszin bij jongeren wil stimuleren) en The Box, een plug & play handelspand.

(svv – foto svv)