Mysterieuze paddenstoelen op site langs Trakelweg in Kortrijk

Redactie KW

Het gaat om een actie van Virginie Lorez en Kortrijk Vooruit. Zij wil aankaarten dat er waardevolle stukjes groen in de stad verloren gaan.

Op de hoek van de Doornstraat en de Trakelweg komt residentie Senzafine met 84 flats. “Een van onze speerpunten is leegstand verminderen in onze stad”, stelt ze. “Er zijn zoveel leegstaande huizen, winkelpanden… die kunnen worden verbouwd. Er zijn ook nog veel braakliggende stukken grond waarop gebouwd kan worden, zonder dat percelen waardevol groen moeten verdwijnen.”

Betaalbaar wonen

Kortrijk Vooruit wil ook vooruit denken. “De verandering van het klimaat kan niet meer ontkend worden. De klimatologische belevings- en milieuwaarde van een boom mag ook niet ontkend worden. Een volwassen boom kan ons op één seizoen evenveel zuurstof geven als 10 mensen inademen op één jaar. Een boom heeft 20 à 30 jaar nodig om voldragen te zijn.”

Mysterieuze paddenstoelen op site langs Trakelweg in Kortrijk

Virginie Lorez vraagt zich tot slot af of de bouw van dergelijke luxueuze woontorens bijdraagt tot betaalbaar wonen? “Bij de laagste inkomens houden liefst negen op de tien gezinnen na het betalen van de huur nog onvoldoende geld over om maandelijks rond te komen. Wonen is een basisbehoefte.” (AXV-foto’s AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier