Mysterieus konijn in Izegem blijkt Isotopia-stunt

Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Het witte opblaaskonijn dat de voorbije week op vijf locaties in de stad opdook is niet langer een mysterie. Het groot uitgevallen exemplaar bleek een promostunt voor het gratis stadsfestival Isotopia.

Het wit konijn dook vorige week maandag voor het eerst op aan het stadhuis op de Korenmarkt. Later verscheen het plots aan kasteel Blauwhuis, het Sint-Jozefscollege, Wandel op de Mandel in Emelgem en op het Tilloplein. Het zoemde al gauw van de geruchten dat een politieke partij een ‘wit konijn’ uit de hoed zou toveren, maar niks bleek minder waar.

“Het Witte Konijn verwelkomt iedereen deze zomer op de verschillende Isotopia-evenementen”, vertelt Rik Bruwier van het organiserend comité. “Fijne ogen konden zien dat het Witte Konijn telkens verscheen op één van de Isotopia-locaties. “Beginnen gebeurt nu zondag 27 mei al met Heerlyckheid Iseghem in het park van Kasteel Blauwhuis. Die dag is er o.a. een middeleeuws dorp, maar ook muziek van fanfares en een bakwedstrijd.”

Op 30 juni is er Le Grand Départ in de tuin van het Sint-Jozefscollege. Daar staat een gezellige barbecue-avond op het programma. Op zaterdag 25 augustus volgt er nog Fin de Congé, een muziekfestivalletje aan de voet van de Sint-Tillokerk en op zondag 9 september is er als afsluiter van de kermisweek een Vuurspektakel op Koekezondag aan de Centrumbrug. Isotopia en de plantenbeurs vinden plaats rond het kasteel Het Blauwhuis.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier