Muzikale Dinsdagen 2018 maakt eerste namen bekend

Freaky Age tijdens Muzikale Dinsdagen in 2017 - Photographer: Tom Vanderghinste
Redactie KW

Muzikale Dinsdagen mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Sinds 1999 biedt de organisatie op het Sint-Maartensplein te Ieper in juli en augustus gratis optredens aan. De laatste jaren is dit steevast op een dinsdag.

Elke muziekstijl weet de organisatie aan bod te brengen in een goed geprogrammeerde line-up. De opkomst schommelt tussen de 2000 en 3000 man maar tijdens top artiesten kan dit aantal tot 7000 man geraken. Ook dit jaar kijkt de organisatie er steevast naar uit om heel wat muziekliefhebbers te ontvangen tijdens de speciale 20-jarige editie.

De eerste namen zijn ondertussen ook bekend geraakt. Reservoir Dogs zal de cult en pulp van de beroemde films van Quentin Tarantino naar het volk brengen. Als special guest wordt George Baker ook uitgenodigd. De organisatie voorziet een all-in pakket dus.

Ook Reverend Peyton band zal aantreden tijdens de Muzikale Dinsdagen. Deze drie-koppige Amerikaanse band brengt country bleus op een hoog niveau. Het gebeurt al meerdere jaren dat de organisatie blues weet te combineren met stevige rock in de genre wisselingen en dat blijkt steeds goed aan te slaan. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

The Ligthouse tijdens Muzikale Dinsdagen 2017 met zicht op het plein - Fotograaf: Tom Vanderghinste
The Ligthouse tijdens Muzikale Dinsdagen 2017 met zicht op het plein – Fotograaf: Tom Vanderghinste

Muzikale Dinsdagen vind dit jaar plaats op 10, 17 en 24 juli en ook op 14 augustus. Het evenement is volledig gratis. Er wordt zoals op elke andere locatie gecontroleerd op rugzakken en andere verboden materialen. Binnenkort volgen er meer nieuwe namen.

(TVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier