Music For Life in Torhouts college brengt bijna 21.000 euro op voor Banglabari

De initiatieven leverden in totaal liefst 20.913 euro op voor Banglabari. © Foto JS
Redactie KW

De derde graad (vijfde en zesde jaar) van het Sint-Jozefsinstituut, het college van de Scholengroep Sint-Rembert, heeft er weer een weekje boordevol klasacties opzitten.

Het jaarlijkse project Music For Life werd dit jaar georganiseerd ten voordele van de vzw Banglabari, die zich inzet voor de bevolking van het Aziatische land Bangladesh. Werkgroep Negen van de school toverde samen met de leerlingen en leerkrachten de studiezaal van het klassenblok 9 om tot een Bengaalse radiostudio, waar de leerlingen plaatjes konden aanvragen en waar elke klas uitgedaagd werd om een origineel initiatief voor het goede doel uit te werken.

Al die initiatieven – van eetfestijnen tot lasershooting en zumba – leverden in totaal liefst 20.913 euro op voor Banglabari. Die vzw steunt drie organisaties die in Bangladesh actief zijn: Asha (een borduuratelier in Dhaka), Banglaboost (een huizenbouwproject voor ex-melaatsen en heel arme mensen) en vooral Wereldfoundation (dat microkredieten verleent aan Bengalen die dromen van een eigen huis). (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier