Music For Life-actie van ARhus moet opstart TEJO helpen

© STEFAAN BEEL
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

In Roeselare opent later deze maand in de Nijverheidsstraat 11 een TEJO-huis, een plek waar Therapeuten voor Jongeren de nood aan onmiddellijke psychologische begeleiding voor jongeren, opvangt.

TEJO is er voor jongeren tussen de 10 en 20 die met problemen zitten. Begeleidingen zijn kortdurend, quasi onmiddellijk, anoniem en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.

Een mooi en zelfs broodnodig initiatief. Maar aangezien alles op vrijwillige basis gebeurt, heeft TEJO middelen nodig. Stad Roeselare zorgt voor de huisvesting en de Provincie West-Vlaanderen helpt bij de opstart. De rest moet TEJO zelf zien te bekostigen. Dat viel niet in dovemansoren bij kenniscentrum ARhus. Zij organiseren verschillende acties om via Music for Life geld in het laatje te brengen van TEJO. Via www.arhus.be/music-for-life loopt er een online kunstveiling met werken van 20 Roeselaarse kunstenaars.

In samenwerking met STAP en La Dolce Vita worden concerten verzorgd in ARhus. Van de bezoekers wordt een vrije bijdrage gevraagd. Op 16 en 17 december is er een kerstfotoshoot for life, waarbij je voor slechts 5 euro een foto kunt laten maken in een kerstlandschap. Ook staan er in ARhus en de afdelingen ‘rostpotten, die staan te wachten om gevuld te worden met ‘roste’ muntjes.

Meer info en tijdstippen op www.arhus.be.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier