Musea in de Westhoek krijgen Q-labels

We zien v.l.n.r. directeur Peter Mouton,, communicatieverantwoordelijke Nienke Bethuyne en Peter Verplancke. © TOGH
Redactie KW

Het provinciebedrijf Westtoer heeft aan acht musea en attracties uit de Westhoek een Q-label overhandigd. Aan 22 toeristische actoren is een verlenging van het Q-label uitgereikt.

Het Q-label wordt toegekend aan toeristische actoren die kwaliteit en klantentevredenheid hoog in het vaandel dragen. “Tijdens een korte opleiding krijgen de deelnemers inzicht in de aspecten die een impact hebben op de beleving van hun bezoekers”, zegt woordvoerder Raïsa Qvick van Westtoer. “Westtoer reikt hen praktische tools en meetinstrumenten aan om alles in kaart te brengen en de tevredenheid van hun gasten te meten. Daarnaast leren de deelnemers van collega’s en wisselen ze ervaringen. Na de opleiding volgen er drie halve dagen begeleiding op maat door een coach ter plaatse. De coach helpt de deelnemers bij het klaarstomen van hun groeiplan. De deelnemers worden ook bezocht door een mystery of professional visitor.”

In 2019 wordt het label ook voor de eerste keer uitgereikt aan musea en attracties. “Musea en attracties zijn naast logies, restaurants, cafés en toeristische infokantoren belangrijke trekpleisters voor bezoekers in West-Vlaanderen”, klinkt het. “Na een positieve evaluatie van het groeiplan en het mystery visit verslag besliste de jury om het Q-label toe te kennen aan acht musea en attracties. Het kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar.”

Dit zijn de acht musea en attracties die dit jaar het kwaliteitslabel behaalden: Bakkerijmuseum in Veurne, Bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo-Reninge, Hooge Crater Museum in Ieper, Fransmansmuseum in Koekelare, Kasteel Beauvoorde in Veurne, Käthe Kollwitz museum in Koekelare, Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke en Museum aan de IJzer in Diksmuide.

Naast de nieuwe labels behaalden ook 22 organisaties hun verlenging voor drie jaar: Toerisme Alveringem, Toerisme Diksmuide, Toerisme Koekelare, Toerisme Poperinge, Toerisme Veurne, Toerisme Wervik, @ Room’s in Ieper, Aan de Vleterbeke in Vleteren, Alegria in Ieper, Aurora in Ieper, Blauwpoort in Heuvelland, Den Levensstroom in Alveringem, Den Heksestoel in Heuvelland, Het Wagenhuis in Lo-Reninge, Huize Hofland in Veurne, Hulstehof in Kortemark, IJzerrust in Alveringem, Manoir Ogygia in Poperinge, Rodeberg in Heuvelland, ‘t Wydouw in Alveringem, Victorello in Heuvelland en Wisteria in Ieper.

In totaal hebben 76 toeristische spelers in de Westhoek en ruim 280 West-Vlaamse toeristische actoren het Q-label. Op www.q-label.be vindt u alle West-Vlaamse toeristische ondernemingen en organisaties die het Q-label hebben.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier