MTC Tielt vindt een nieuwe vaste stek in ‘t Pompierke

Leden van MTC Tielt bij hun nieuwe lokaal café 't Pompierke. © Foto Jan
Redactie KW

In 2011 besloten enkele Tieltse motorliefhebbers om een eigen club op te richten onder de naam MTC The Dopolo’s. Inmiddels is de club gegroeid, kreeg het een nieuwe naam én een nieuw lokaal. Op zondag 1 april organiseert de club voor de zesde keer een eigen rondrit.

“Tijdens de kerstmarkt eind vorig jaar zaten we bij een drankje te praten over het feit dat we op zoek moesten naar een nieuw clublokaal. Toevallig was Johan Baele, die zelf een motorliefhebber is, aanwezig”, gaat voorzitter Kurt Bouckaert verder. “Hij stelde voor ons lokaal te vestigen in zijn café ‘t Pompierke, dat hij recent had overgenomen. We zaten al vlug op dezelfde golflengte en hebben nu dus opnieuw onze vaste stek.”

Clubuitstappen

“Een nieuw lokaal kwam overigens niets te vroeg, want we zijn sinds dit jaar ook aangesloten bij TAW (Toeristische Afdeling West-Vlaanderen, red.) en dan is een clublokaal een vereiste voor lidmaatschap. Bovendien is onze club inmiddels uitgegroeid tot om en bij de 40 leden, waarvan het overgrote deel rijdende leden zijn. Onze activiteitenkalender is ook flink uitgebreid. Zo nemen we niet alleen deel aan rondritten van andere clubs, we organiseren ook clubuitstappen voor onze leden.”

Wie wil deelnemen aan de rondrit kan op zondag 1 april van 8 tot 13 uur inschrijven in de Ch. Vande Vijverezaal van Mivalti in de Gruuthusestraat in Tielt. De deelnameprijs is 6 euro voor zowel rijders als duorijders. (JG)

Info: mtctielt.wixsite.com/mtc-tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier