MTC Tegentjok uit Aarsele mikt op 300 motards tijdens vijftiende rondrit

De bestuursleden van MTC Tegentjok staan klaar voor een nieuwe rondrit. © Foto VVC
Redactie KW

Op zondag 9 september organiseert MTC Tegentjok voor de 15de maal een motortreffen. De vrijwillige brandweer Aarsele verleent opnieuw haar medewerking, waardoor het trefpunt voor de motorrijders te vinden is in en rond het brandweerarsenaal.

Motor Toeristen Club Tegentjok werd 16 jaar geleden opgericht nadat een aantal brandweermannen met enkele vrienden het parcours van de wielerklassieker De Ronde van Vlaanderen op de motor afreden. “Ze hadden een leuke dag gehad en de rit was vlekkeloos verlopen, omdat de vriendenkring van de brandweer zich over de organisatie ontfermd had”, vertelt secretaris Ann Decroo. “Iedereen was het erover eens dat er wel meer dergelijke ritten mochten zijn. De uitstap stond een jaar later opnieuw op de agenda en het gebeuren kende nog meer succes.”

Klinkt goed

“Kort daarna besloten de vrienden om eens per maand op zondagvoormiddag met de motor op stap te gaan. Om dat allemaal in goede banen te leiden, richtten ze een werkgroep op die bestond uit enkele brandweermannen en enkele trouwe deelnemers van de ritten. Zo ontstond MTC Tegentjok in juni 2003.Tegentjok is West-Vlaams dialect en betekent tegendraads, maar onze leden zijn niet zo erg tegentjok, hoor. We vonden het goed klinken.”

Peter Wim Opbrouck

Het bestuur vergadert in het Aarseelse brandweerarsenaal in de Molenweg 3 in Aarsele. “We werken prima samen met de brandweer en daardoor kunnen we hier vergaderen. We organiseerden al daguitstappen naar Cap Blanc Nez, De Moeren, Maredsous, Zeeland, Haspengouw en Henegouwen. In het weekend van Onze-Lieve-Heer Hemelvaart gaan we altijd op vierdaagse. We reden al naar Duitsland, de champagnestreek, Zuid-Engeland, de baai van de Somme, het Eifelgebied en de Ardennen. We hebben een hechte club en merken dat de partners er ook graag bij zijn”, zegt voorzitter Guy De Vreese.

“Tegentjok is West-Vlaams dialect en betekent tegendraads” – secretaris Ann Decroo

MTC Tegentjok telt momenteel een 50-tal leden. Het bestuur bestaat uit voorzitter Guy De Vreese, secretaris Ann Decroo, schatbewaarder Tony Van Overbeke en bestuursleden Katrien Vermeulen, Geert Adams, Danny Decorte, Roeland Lievrouw, Luc Bethuyne en Marc Bruyneel. De club heeft op de dag van zijn officiële oprichting niemand minder dan bekende Vlaming Wim Opbrouck als peter kunnen strikken. De acteur en muzikant uit Bavikhove is bij vele mensen bekend door het televisieprogramma ‘De bende van Wim’ waarin Wim, muzikant Jean Blaute en fotograaf Michiel Hendryckx Europa met de motor doorkruisen. Wim is er als motard ook graag bij. In 2005 gaf hij in Aarsele een optreden met zijn groep De Dolfijntjes en op de tiende editie van het motortreffen speelde hij met MC Roulotte.

Programma

Het 15de motortreffen belooft weer een goed georganiseerde dag te worden. De voormiddag- en namiddagrit omvatten samen meer dan 200 kilometer. De inschrijvingen beginnen om 8 uur ‘s morgens in het brandweerarsenaal in de Molenweg 3 in Aarsele. Voor 8 euro mag men ontbijten en deelnemen aan de twee rondritten. Bovendien krijgt men twee consumpties. Tussen 12 en 14 uur kunnen de deelnemers vrijblijvend van een warme maaltijd genieten. Ook niet-motorrijders kunnen aansluiten. Kaarten voor dat middagmaal zullen voor 17 euro per volwassene en 10 euro per kind te koop zijn bij de inschrijving. Wie liever enkel de namiddagtoer rijdt, betaalt 5 euro en kan starten tot 15 uur.

Met of zonder gps

Beide routes kunnen gevolgd worden via gps, maar de bewegwijzering is ook perfect uitgewerkt, zodat men het traject perfect en gemakkelijk zonder gps kan rijden. De voormiddagrit leidt via Zulte langs Ingooigem en Escanaffles naar de controlepost in Sint-Denijs. Na een verkwikkend drankje gaat de ronde verder via Dottenijs langs Zwevegem, Waregem en weer naar Aarsele waar het middagmaal wacht. De namiddagtoer gaat langs Huise, Beerlegem tot Scheldewindeke. Na het lessen van de dorst wijzen de pijlen richting Munte, Eke en Deurle tot terug in Aarsele.

Aandenken

De voorbije jaren waren er afhankelijk van het weer 200 tot 300 inschrijvingen. Het grootste deel van de deelnemers komt uit Aarsele en Tielt, toch komen er elke keer mensen uit bijvoorbeeld Antwerpen, Limburg, Ronse, Dranouter en Oost-Vlaanderen. Iedere deelnemer krijgt een aandenken bij het binnenbrengen van de ingevulde controlekaart. De persoon die van het verst van Aarsele af deelneemt, krijgt ook een prijs.

Info: www.mctegentjok.be

(Vicky Van Compernolle)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier