MTC Freedom organiseert 35ste Mandel-Motortreffen in Izegems

MTC Freedom hoopt weer veel deelnemers aan het Mandelmotortreffen te mogen verwelkomen. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus organiseren Jean-Paul Eggermont en zijn team van MTC Freedom voor de 35ste keer het jaarlijkse tweedaags Mandel-Motortreffen. Een rit van 180 kilometer richting Frankrijk. Start- en eindpunt bevinden zich in de Gemeenschapsschool Bellevue in de Bellevuestraat.

“Ons Mandel-Motortreffen is er niet alleen voor de ervaren motorrijders, maar evengoed voor de 50 cc- en scooterrijders”, zegt voorzitter Jean-Paul Eggermont. “De afstand van de toeristische rondrit bedraagt 180 kilometer.”

“We rijden via een eerste controlepost in Handzame, een tweede in Krombeke en een derde in Dranouter over de Franse grens waar we vlotte maar kronkelende wegen uitkozen. Via dezelfde route rijden de motorrijders dan terug naar Izegem. Op de tweede en derde controlepost kunnen de deelnemers een snack eten.”

Met gps

Het Mandel-Motortreffen is een bepijlde toeristisch rondrit. “Die pijlen worden pas de dag vóór de rit aangebracht en het gebeurt wel eens dat er pijlen verdwijnen of in een andere richting gedraaid worden. Het is dus opletten geblazen. Voor de meeste motorrijders zijn de pijlen echter niet meer nodig omdat ze over een gps-toestel beschikken, waar ze de rondrit kunnen in opladen. Peter Derluyn, verdeler van Garmin, zorgt net als de vorige jaren voor verschillende kaartversies.”

Aan het Mandel-Motortreffen kan men zowel individueel als in clubverband deelnemen. Inschrijven kan in de Gemeenschapsschool in de Bellevuestraat 23 op zaterdag 18 augustus van 8 tot 16 uur en op zondag 19 augustus van 8 tot 13 uur.

Vijf trofeeën

“We doen twee dagen na elkaar dezelfde toeristische rit om zoveel mogelijk motorliefhebbers de kans te geven eraan deel te nemen. De bekeruitreiking gebeurt telkens om 17 uur.”

“Er zijn vijf trofeeën voor de clubs volgens het aantal deelnemers en een aantal trofeeën van stad Izegem voor individuele deelnemers. En wie geen motor heeft, maar toch eens wil kennismaken met onze passie, is welkom aan de Gemeenschapsschool en kan er iets drinken en een pak friet eten”, klinkt het.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier