Mr Spaghetti opent in Brugge en lanceert er ook de XL-challenge

In Brugge opent maandag de zesde vestiging van Mr. Spaghetti. We zien Veerle Jacobs die het concept samen met haar partner Samuel Van Opdenbosch startte. © DDM
Redactie KW

Maandag 23 november opent een vestiging van Mr. Spaghetti de deuren in de Brugse binnenstad en dat gaat gepaard met Amerikaanse toestanden. “Wie 2,3 kg binnen krijgt op een halfuur tijd komt op de Wall of Fame en hoeft zijn spaghetti niet betalen.”

Er breken gouden tijden aan voor de liefhebbers van een goede pot spaghetti in Brugge. De bedenkers van het succesvolle Mr. Spaghetti-concept komen zich namelijk vestigen in de Brugse binnenstad op de site van het Oud Sint-Jan. Het pand, waar tot voor kort Brasserie Lilaloe huisde, ondergaat de komende weken een heuse make-over en wordt omgetoverd in een paradijs voor spaghetti-adepten.

Het wordt ondertussen de zesde vestiging voor bedenker Samuel Van Opdenbosch en zijn partner Veerle Jacobs, al valt de dagelijkse uitbating in Brugge in handen van het Blankenbergse koppel Steven Thewis en Virginia Demulder. Dat het concept aanslaat bleek toen hun zaak in Roeselare binnen de kortste keren te klein werd en dat kunstje hopen ze nu dus ook in Brugge over te doen.

“Brugge was een locatie die we altijd in het achterhoofd hadden zitten”, zegt Veerle. “Het is een gezellige en authentieke stad, wat heel goed matcht met ons concept.” Maar liefst 27 verschillende spaghetti’s staan er op de kaart. Daaronder zitten zes verschillende soorten bolognese, variërend van traditioneel, tot traag gegaard in rundsbouillon met een unieke vleessmaak. “Vooral bij de mannen scoort die laatste enorm”, lacht Veerle. Voor wie het iets specialer mag zijn, is er bijvoorbeeld de ‘Coc-a-nut chick’ waar je een saus met kip, kokos, curry en kleine stukjes mango krijgt of de ‘Sir Canara’ waar sjalot, spek en zwarte peper de basisingrediënten vormen.

Doggy bags en XL-porties

Dat bedenker Samuel een voorliefde heeft voor Amerika zal ook in Brugge sterk naar voor komen. “We moedigen de mensen aan om hetgeen ze niet opkrijgen in doggy bags mee naar huis te nemen en om de saus van de kleren te houden, kan ook gekozen worden om te eten met een oversized slabbetje voorzien van grappige quotes.”

En dan is er uiteraard ook nog de XL-Challenge. “Wie erin slaagt om onze XL-portie van 2,3 kg in een halfuur tijd naar binnen te werken wordt vereeuwigd op onze Wall of Fame en hoeft zijn spaghetti niet te betalen.” De challenge blijkt al enorm te leven op de Brugse Facebookpagina. “Het valt ons op dat in Brugge al enorm veel dames zich opgegeven hebben om de uitdaging te willen aangaan. Dat was in andere steden veel minder het geval. Al zit tussen zeggen en doen natuurlijk nog een heel eind, maar bij deze dagen we ze alvast uit om de daad bij het woord te komen voegen.”

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier