Motorblok bestelbus brandt volledig uit in Waregem

© XC
Redactie KW

Vrijdagochtend om 8.20 uur werd de Deerlijkseweg in Nieuwenhove (Waregem) opgeschrikt door een autobrand. Bram Vandewalle uit Harelbeke was op weg met het bestelbusje van cateringbedrijf ‘t Boeferke uit Beveren-Leie om zijn dochter naar school te voeren tot er brand uitbrak.

“Ik was aan het rijden tot plots mijn auto uitviel. Er kwam rook vanonder de motorkap. Toen ik die probeerde te openen schoot de claxon aan en begon de motor terug te draaien. Toen kwamen er al vlammen links vooraan uit het motorblok“, vertelt Bram.

https://www.youtube.com/watch?v=GBURVlKQIsA

Een buurtbewoner kwam af op de herrie van de claxon en zag dat de auto in lichterlaaie stond. “Ik zag de vlammen vanonder de wagen komen. Plots stond de volledige motor in brand, de banden explodeerden“, getuigt E.H., een buurtbewoner. Beide inzittenden, Bram en zijn dochter, zijn onder de indruk, maar raakten niet gewond.

Motorblok bestelbus brandt volledig uit in Waregem
© XC

De brandweer kreeg rond 8.28 de oproep binnen van een wagen op LPG. Bleek bij aankomst dat de wagen op Diesel rijdt, maar op het dak zit een koelgroep om de waren in de wagen te koelen. In zo’n koelgroep zit een kleine gastank. De vrees was dat die zou exploderen door de hitte wat niet gebeurde. De brandweer was de brand vlug meester, maar moet af en toe nog eens blussen met schuim om de temperatuur van het motorblok verder te doen dalen.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, dat moet verder onderzoek uitwijzen. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier