Moskee Desselgem: "Overgrote meerderheid heeft geen bezwaar"

08/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 10:58

De ramadan loopt op zijn einde en dat mondt voor de moslims op donderdag 14 juni uit in het Suikerfeest. "Doordat we tijdens de ramadan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat niet mogen eten of drinken, denk je er al eens over na wat het betekent voor iemand die altijd honger lijdt", zegt Youssef (31), de voorzitter van het directiecomité van de moskee Assounah in Desselgem.

Er is een voorwaarde voor het interview. De voorzitter van het directiecomité van de moskee wil dat alleen zijn voornaam in de krant komt. "Ik ben voorzichtig geworden", zegt hij, "sinds we vorig jaar een dreigbrief ontvangen hebben, gericht aan de moskee." Om dezelfde reden wil hij ook niet herkenbaar op de foto. Wat hij wel kwijt wil? Dat hij nog bij zijn ouders woont in Wielsbeke, voor maatschappelijk adviseur studeerde aan de hogeschool Howest in Kortrijk en voor de overheid werkt in Brussel.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!