Moorsleedse voetbalclubs zoeken betere accomodatie

De accommodatie kan zowel in Moorslede als Dadizele stukken beter. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

Terwijl de plaatselijke voetbalclubs het zo goed doen, zoekt de gemeente naar een oplossing voor hun gebrekkige accommodatie. In Moorslede hoopt men op een kunstgrasveld, in Dadizele lopen momenteel gesprekken voor een nieuwe voetbal-en atletieksite.

Het gaat goed met de Groot-Moorsleedse voetbalverenigingen. Zowel het eerste elftal van Dadizele als dat van Moorslede staan eerste in het klassement en ook de jeugdwerkingen van beide clubs draaien op volle toeren. Dat zorgt echter bij beide verenigingen voor de nodige problemen. Terwijl de problemen rond de verouderde accommodatie van VK Dadizele al enkele jaren aanslepen, merkt men bij SV Moorslede dat er moet ingegrepen worden. “Ons eerste veld ligt er erbarmelijk bij. We hopen dat de gemeente straks investeert in een kunstgrasveld”, aldus voorzitter Gaylord Anthierens. “De voorbije jaren heeft men al veel voor ons gedaan: het opsmukken van de kelder, de bouw van het tickethuisje en straks de nieuwe verlichting. Een kunstgrasveld zou een grote stap vooruit zijn in de uitbouw van de club.”

Burgemeester Ward Vergote (Visie) heeft weet van het probleem met het Moorsleedse voetbalveld. “Het veld ligt er inderdaad slecht bij doordat er verschillende ploegen op trainen en op spelen. De aanleg van een kunstgrasveld wordt een van onze programmapunten met Visie. We hopen dat het nieuwe kunstgrasveld in 2019 kan aangelegd worden. Dit zou een enorme meerwaarde betekenen voor de club”, aldus de burgemeester (Visie).

Ondertussen wordt er binnen de gemeente naarstig verder gezocht voor een oplossing voor voetbalvereniging VK Dadizele. De nieuwbouwplannen, waarvan de ambitieuze tweedeprovincialer al enkele jaren droomt, werden door de provincie afgekeurd waardoor een tribune met gloednieuwe kleedkamers langs de Oliekotstraat ver weg lijkt. “Momenteel zijn er volop gesprekken bezig voor een nieuwe locatie voor een atletiekpiste en een voetbalveld, niet langs de Oliekotstraat. Veel kan ik er momenteel nog niet over zeggen, maar we hopen in de zomerperiode met nieuws over de brug te komen dat we eindelijk ook een oplossing hebben gevonden voor het voetbal en de atletiek in Dadizele”, aldus de burgemeester die wel uitsluit dat de atletiekpiste en het voetbalveld op de voormalige site van het Dadipark zullen komen.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier