Monique Vantomme overleden, eerste en enige Batjeskoningin van Roeselare

09/08/18 om 21:01 - Bijgewerkt om 21:00

Monique Vantomme groeide op als oudste dochter van de fotograaf Achiel Vantomme in Oekene.

Monique Vantomme overleden, eerste en enige Batjeskoningin van Roeselare

07/08/1944 - 05/08/2018

Zondag 5 augustis is Monique Vantomme overleden. Monique groeide op in een gezin met zes kinderen. Na haar lagere school ging ze naar de huishoudschool in Rumbeke. Later studeerde ze af als kleuteronderwijzeres in Tielt. Tijdens haar loopbaan in de stadsjongensschool van het Beekkwartier heeft ze ontelbare kleutertjes in haar klasje gehad. Op tweede paasdag in 1967 stapte ze in het huwelijksbootje met Bertrand Dejonckheere uit Sint-Eloois-Winkel.

Ze woonden een tweetal jaar in de Gitsestraat en kochten dan een mooi landelijk huisje in de Kasteelhoekstraat op de Zilverberg. Monique werd de mama van twee kinderen. Jeroen, die een koppel vormt met Orlando Louis, woont in Parijs. Zijn zus Eva is getrouwd met Emmanuel Torreele en woont door beroepsomstandigheden in Knokke-Heist.

Op haar achtentwintigste werd Monique in 1972 de eerste en enige Batjeskoningin in Roeselare. Samen met haar man en nog enkele koppels was ze de medeoprichtster van het Cultuurcentrum 't Pakhuis, dat toen in de Henri Horriestraat was gevestigd.

In haar vrije tijd hield ze zich bezig met fotografie, films en boeken, waarvan ze door de jaren heen een grote verzameling heeft opgebouwd. Samen hebben ze heel veel gereisd en verbleven jarenlang van oktober tot april in een huisje in Andalucia in Spanje.

"Veel te vroeg is Monique van ons heengegaan", mijmert Bertrand. "We deelden dezelfde passies, dezelfde humor."

Ze hield van de bijeenkomsten van het 'Kliekske van Moniekske', dat bestond uit collega's waar ze contact mee bleef houden.

Ondanks haar kracht en doorzettingsvermogen verloor ze thuis, omringd door haar geliefden, het gevecht tegen die verschrikkelijke ziekte.

(EM)

Rond de urne wordt er op zaterdag 11 augustus om 11.30 uur afscheid genomen in de aula van het Funerarium Parmentier in de Gitsestraat. Daarna krijgt de urne een speciale plaats in haar vertrouwde omgeving.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!