Monique Cannoot (76) uit Heule overleden

© (NOM-Begr. Debonné)
Redactie KW

Monique Cannoot is onverwacht overleden in wzc Ter Melle, waar ze nog maar sinds 18 november verbleef. Ze was de echtgenote van Olivier Laebens.

Monique Cannoot was de jongste van drie kinderen en was net als haar man geboren en getogen in Heule-Watermolen. Ze leerden elkaar kennen in (het vroegere) café ‘t Hoekske (hoek Izegemsestraat-Bozestraat), uitgebaat door Oliviers ouders. In september 1958 trouwden ze, zodat ze volgend jaar hun diamanten huwelijksjubileum zouden vieren. Ze woonden lange tijd in de Izegemsestraat, later in de Steenstraat en sinds een drietal jaar in de Peperstraat in Heule.

Na de lagere school in Heule-Watermolen werd Monique textielarbeidster in Stasegem. Na de geboorte van haar laatste kind bleef ze een tijdje thuis maar in 1986 ging ze weer aan de slag, nu als onderhoudswerkvrouw bij Electrabel, tot aan haar pensioen in 2001.

Monique was moeder van vijf kinderen: Thierry (getrouwd met Christa Bultynck, Menen), de tweeling Fabienne (Bissegem) en Damienne (met Claude Callens, Heule), Samantha (met Gerald Van Rafelghem, Aalbeke) en Sammy (met Tamara Windels, Heule). Ze had 10 kleinkinderen en ook al drie achterkleinkinderen. Uit werken gaan, vijf kinderen opvoerden, het huishouden doen, het was bewonderenswaardig hoe ze alles wist te combineren. Tijd voor hobby’s was er dan ook niet veel, maar de laatste jaren loste ze wel graag kruiswoordraadsels op aan de keukentafel. En de zondagavonden in familiekring – ‘beestje pak’ kaarten met heel de ‘bende’ – zijn mooie herinneringen. Ze had al enkele jaren gezondheidsproblemen en zolang het kon, mocht ze genieten van de goede zorgen van haar man. Het afscheid had woensdag plaats in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk.

(NOM-Begr. Debonné)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier