Molenfeesten in Ruiselede zijn er voor iedereen

Het feestcomité van de Molenfeesten klaar voor de driedaagse. © RV
Redactie KW

Het is nog eventjes, maar het is alvast uitkijken naar de Molenfeesten op 3, 4 en 5 augustus met voor elk wat wils op het programma.

De Molenfeesten starten op vrijdag 3 augustus vanaf 14 uur met een muzieknamiddag voor senioren en iedereen, met gratis koffie en taart en optredens van Dirk Bauters en Vanessa Chinitor. De culinaire fietssneukeltoer is een kwalitatief pareltje met 30 km fietsen met vijf stops voor een drankje en een hapje. Deelnemen kost 13 euro, en 8 euro voor de kinderen tot 8 jaar. En ja, het comité schreeuwt het van de daken: vanaf 21.30 uur is er ambiance troef met zanger Yves Segers.

De place to be voor de kinderen is zaterdag 4 augustus om 15 uur met showprogramma en clown Rocky, en koekenworp en gratis pannenkoekje. Dé ambiance-publiekstrekker staat echter geprogrammeerd in de tent met rock’n roll van The Shadoogies rond frontman en Ruiseledenaar Germain Van de Weghe. Daarna barsten tent en sfeer helemaal open met The Working Men, met ronkende namen als Ben Crabbé, Patrick Riguelle, Jan Hautekiet, Willy De Vleeschouwer en Erik De Wolf. Met dank aan Banana Peel, dé club voor blues en jazz.

Vlaamse zangers

Topdag 5 augustus start met een gratis aperitiefconcert (gratis) en daarna feestmaaltijd (voor 12 euro). Ukelele Ruiselede en de Gentse formatie The Flamingo Sisters leiden de smullers naar de hoogste sferen. Om 15 uur is er wielerwedstrijd voor Dames Elite. Vanaf 20 uur volgt de apotheose met optredens van Sam Gooris, Laura Lynn en de Romeo’s en een afterparty met DJ Slockie. Om 23.15 uur baadt het Molendorp in feeëriek geluid en licht, met de vuurwerkshow rond kerk en gemeentehuis.

Doorheen de Molenfeesten loopt een fototentoonstelling ‘de Ruiseledenaar in beeld’. Toneelvereniging De Ruyssende Lede brengt vier opvoeringen van het hilarisch stuk ‘Voadere, waarom koersen wij?’ Kaarten voor dit eetfestijn en seukeltoer zijn te koop tot uiterlijk 2 augustus in krantenzaak ”t Mag Gezien’, het gemeentehuis of het feestcomité.

(RV)

Info via tel. 051 68 80 63 of info@ruiselede.bewww.ruiselede.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier