Moendial 2018 bouwt aantrekkelijk WK-dorp inclusief groot scherm

We zien enkele bestuursleden van Red Devils Moen en Moen Feest in het Millenniumpark. © GJZ
Redactie KW

Tijdens het komende WK voetbal in Rusland zal je de Rode Duivels in het supportersdorp in Moen kunnen aanmoedigen. Red Devils Moen en Moen Feest bundelden de krachten en creëerden ‘Moendial 18’ in het Millenniumpark.

Onder de naam ‘Moendial 18’ slaan Red Devils Moen en Moen Feest de handen in elkaar tijdens het WK voetbal in Rusland. Alle wedstrijden van de Rode Duivels zullen outdoor op groot scherm getoond worden. Als locatie werd voor het Millenniumpark aan de Vaartstraat in Moen gekozen. Het evenement is gratis en iedereen die de nationale ploeg een warm hart toedraagt, is er welkom.

De organisatoren zijn niet aan hun proefstuk toe. Tijdens het EK werkten ze ook al samen om de wedstrijden op groot scherm te brengen. “In tegenstelling tot het EK 2016, toen het supportersfeest nog in zaal TAP plaatsvond, zullen de wedstrijden nu buiten te zien zijn op een ledscherm van 12m². We feesten in het Millenniumpark aan de Vaartstraat in Moen, een prachtig stukje groen aan de rand van het kanaal Bossuit-Kortrijk”, vertelt David Rohaert van Red Devils Moen.

Frederik Roelant van Moen Feest is eveneens opgetogen over de locatie. “We zijn heel blij dat deze Moense locatie eindelijk eens voor een evenement gebruikt kan worden. Het is er verkeersveilig en er is ruimte genoeg om een mooi supportersdorp te bouwen.”

Complete beleving

Beide organisaties hebben hetzelfde doel voor ogen. Ze willen met Moendial 18 een leuke namiddag of avond voor het hele gezin organiseren. “Zo zullen er in het gezellige supportersdorp – naast eet- en drankstandjes – ook activiteiten voor de allerkleinsten voorzien worden en om de supportersbeleving compleet te maken, zal elke wedstrijd voorafgegaan en gevolgd worden door een dj-set”, aldus Frederik Roelant.

We wensen hét WK-event van de Zuid-West-Vlaamse regio te worden en hopen dat alle inwoners uit Groot-Zwevegem en Groot-Avelgem komen meevieren en supporteren”, geeft David Rohaert tot slot nog mee. (GJZ)

De eerste match is die tegen Panama op maandag 18 juni om 17 uur. Vanaf dan wordt elke wedstrijd van de Belgen getoond om hopelijk te eindigen met de finale op 15 juli. De inkom is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier