Moeder die zoontje vergiftigde stapt uit het leven

Redactie KW

Er komt geen proces tegen de 28-jarige vrouw uit Eernegem die ervan verdacht werd haar driejarige zoontje te vergiftigen. De vrouw stapte afgelopen weekend thuis uit het leven. “Ik had nochtans de indruk dat het goed ging”, aldus haar advocaat.

Jessica G. (28) uit Eernegem zag geen toekomst meer. De vrouw werd er al tien maanden van verdacht haar eigen zoontje van drie jaar te hebben vergiftigd. Of dat effectief zo was, is niet helemaal duidelijk. Aanvankelijk legde ze bekentenissen af, maar ze trok die al snel weer in. Haar laatste verklaring is voorlopig niet bekend. Maar volgens gerechtelijke bronnen zou ze de vergiftiging uiteindelijk min of meer toegegeven hebben.

Feit is wel dat de raadkamer haar een maand geleden vrij liet onder voorwaarden. Een van die voorwaarden was een contactverbod met kinderen. Haar eigen kinderen, maar ook andere kinderen. Jessica mocht dus naar huis, maar haar zoontje mocht ze niet zien.

Vergiftiging

En daar had de raadkamer een grondige reden voor. Want op 13 juli werd de kleuter in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis van Torhout binnen gebracht. Hij was er zo erg aan toe dat het jongetje naar het UZ in Gent werd overgeplaatst. In zijn urine troffen de dokters daar een hoge dosis Tramadol – een sterk pijnstillend middel – aan.

De ouders van de kleuter werden allebei opgepakt, maar de vader werd al snel weer vrijgelaten. De man bleek met de vergiftiging niets te maken te hebben. Zijn vrouw bekende aan de politie dat ze het middel aan haar zoontje toediende. Naar eigen zeggen wilde ze hem laten opnemen in het Zeepreventorium in De Haan. Haar man vond dat echter te duur en ze hoopte dat het op die manier alsnog zou lukken. Later wijzigde ze die verklaringen echter en wees ze in een briefje zowaar haar eigen moeder als schuldige aan.

Zaterdagmorgen werden de hulpdiensten naar de woning van de vrouw in de Aartrijkestraat in Eernegem opgetrommeld. Ze konden daar enkel het overlijden van de jonge vrouw vaststellen. Opmerkelijk: ook haar tweelingzus stapte een tweetal maanden geleden al uit het leven. Een precieze motivatie voor haar daad is momenteel niet duidelijk.

Bij haar advocaat Daphné Florequin komt het nieuws van het overlijden hard binnen. “Ik had een goed contact met haar”, zegt ze. “Haar stiefmoeder belde me met het nieuws. Ik heb hen uiteraard mijn medeleven betuigd. Ik hoop dat ik naar de begrafenis kan gaan. Over de inhoud van het dossier zelf zal ik niet communiceren. Uit respect voor haar en haar familie.”

(TL)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of https://www.zelfmoord1813.be/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier