Moeder (93) van burgemeester Heuvelland overleden

Maria Hessel werd het slachtoffer van een hersenstambloeding. © EF
Redactie KW

Afgelopen vrijdag is in het ziekenhuis van Ieper op 93-jarige leeftijd Maria Hessel uit Wijtschate overleden. Ze was de moeder van Marc Lewyllie, burgemeester van Heuvelland.

Maria werd geboren op 31 maart 1925 in Wijtschate en woonde heel haar leven in het dorp. Ze trouwde op 27 oktober 1948 met André Lewyllie. Het koppel kreeg drie kinderen: Marc, Paula en Marleen. Maria werkte tijdens haar leven mee in de elektrozaak van haar man. Ze deed daar onder meer de administratie en hielp mee in de winkel. Een tijdje geleden verhuisde het koppel van hun woning in de Staanijzerstraat naar een flatje in residentie Ter Plaetse in Wijtschate.

Maria werd het slachtoffer van een hersenstambloeding. Ze ging in een coma en werd niet meer wakker. “Ik heb een hele brave moeder gehad en ik denk niet dat iemand op haar kwaad kon zijn”, aldus haar zoon Marc. “Ze was altijd opgewekt. Mijn moeder heeft wel hard moeten werken. Een eigen zaak uitbouwen was toen nog niet zo eenvoudig als nu. Daarbij was er ook de opvoeding van drie kinderen.”

Maria krijgt op zaterdag 7 juli om 10 uur een afscheidsplechtigheid in de Sint-Medarduskerk van Wijtschate.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier